Menü

Könyvajánló: Főzd ki Steiner Kristóf szuper receptjeit!

Könyvajánló sorozatunkban rendhagyó módon most egy szakácskönyvet ajánlunk. Steiner Kristóffal mostanság a magánélete miatt foglalkoznak többet: elvált a férjétől, aztán újra rátalált a szerelem. Mi inkább a fantasztikus vegán receptjeinek örvendezünk. Azoknak is ajánljuk a könyvet, akik esznek húst, de szívesen kipróbálnak új dolgokat. A legjobb Kristóf ötleteiben, hogy nem bonyolultak, viszont minden ízükben egészségesek és finomak!

Ez a szakácskönyv abban sem átlagos, hogy a receptek nem egy teljes főre, hanem inkább egy bővebb szingli-adagra íródtak. Ugyanis minden egyedül élőnek, vagy fiatalnak nehézsége, hogy milyen mennyiséget főzzön, ha egyszer nem egy átlagos méretű családban él. Az adagokat persze könnyen többszörözhetjük, ha családra, társaságra szeretnénk főzni. Kristóf elsődleges szempontja, hogy a receptek egyszerűen, könnyen elkészíthetőek legyenek, no és persze, hogy egészségesek legyenek.

A vegán receptek nehézsége általában a bonyolult alapanyaglista - a legtöbb háztartásban nem találhatóak meg ezek a recept-összetevők. Kristóf törekedett arra, hogy kihagyja a vegánokra jellemző, furcsa dolgokat, és minél egyszerűbb ötleteket adjon. Az alapanyagok helyettesíthetőek mással, sőt ő maga is ad erre ötleteket a könyvben. Ennek ellenére egy QR-kódot beolvasva kapunk egy bevásárlólistát, hogy aztán könnyebb dolgunk legyen a főzésnél.

No de térjünk a lényegre: milyen recepteket találunk a könyvben? Vegán ételeket, ami azt jelenti, hogy teljes mértékben hús, és állati eredettől mentes fogásokat. Aki azt hiszi, hogy a vegánok csak unalmas zöldségeket esznek különféle módon variálva, az nagyon is téved! A leírások érthetőek, közvetlenek és barátságosak, az ötletek pedig fantasztikusak.

A kedvencünk a szamósza, ami véletlenül sem azonos a szamócával, sőt köze sincs hozzá, hanem sütőben, és finom ropogós tésztába csomagolt sült zöldségek. De ötletes még a vegán tojás (aminek döbbenetes módon pontosan olyan illata van, mint a tojásnak), ízlett a gazpacho, a bajor perec, de rengeteg más finomsággal van tele ez a gyönyörűen fotózott és fiatalosan szerkesztett kötet.

A főzést néhány önmagában is ínycsiklandozó videó is segíti, amit szintén QR-kóddal olvashatunk be a telefonunkkal.

Sütik, bonbonok, italok, palacsinták és sok más finomság örvendeztet meg bennünket, ha együtt főzünk Kristóffal. Kiváló lehetőség a húsevőknek is, hiszen a húsmentes napok segítik az emésztést. Korábban minden húsevő kultúrára jellemző volt, hogy hetente minimum egyszer elhagyták a húst. Tévedés az is, ha azt gondoljuk, anélkül nem lehet jóllakni, sok étel van a könyvben, ami igencsak laktató.

Jó főzést, jó étvágyat mindenkinek!

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!

Eszelős utcai harcosok

A 2024-es Országúti diszkó az 1989-es Patrick Swayze-féle akciófilm remake-je, motívumában eltér elődjétől, de mégis hű marad a régi időkhöz. A 80-as évek filmjeinek megvan a sajátos, korra jellemző atmoszférájuk. Ez alól az akkori alkotás sem volt kivétel, mely főként a kocsmai verekedései és Patrick Swayze karizmája miatt vált ikonikussá. Nos, a mostani 2024-es Doug Liman újrafeldolgozás nem egy mély érzelmeket megmozgató alkotás, de az összképet tekintve egy nagyon jó akció-vígjáték.