Menü

„Tégy jót a testeddel, hogy a lelked szívesen lakjon benne”

Javítja az állóképességet, fiatalon tart, segít megszabadulni a túlsúlytól és még boldogabbá is tesz… Több pszichológiai kutatás is bizonyította, hogy a rendszeres sport éppen olyan hatékony a depresszió és a rossz kedélyállapot kezelésében, mint a gyógyszerek, vagy a testgyakorlás és a gyógyszeres kezelés együtt.

Számomra válasz mindenre a mozgás” – véli Bagdi Bella életmódfejlesztő tréner, a mostanra országos méretű Boldogságprogram megálmodója. Életem egyik legnehezebb időszakában, amikor egy traumatikus megtapasztalás miatt pánikbeteg lettem, gyógyszer helyett a futást választottam, hogy jobban legyek, és jobban is lettem tőle. Amikor nagyon feszített tempóban dolgozom, mindig a mozgás segít a legjobban a stresszoldásban. Ráadásul olyan edzőterembe járok, ahol a falakon pozitív üzenetek vannak, így testmozgás közben is pozitív impulzusok érnek. Ezek az üzenetek is motiválnak abban, hogy kitartsak. Az egyik kedvencem például Avilai Szent Teréz egyik mondata: Tégy jót a testeddel, hogy a lelked szívesen lakjon benne” – tette hozzá Bagdi Bella, aki a pozitív pszichológia eszközeivel a mindennapi boldogság elérésére inspirál.

Íme néhány indok arra, miért hasznos megfogadni a tanácsot, és rendszeresen sportolni a boldogságért:

Dopamin-fröccs az agynak

Nem újdonság, több fórumon olvashattunk már róla: a dopamin az az ingerületátvivő vegyület az agyban, amely az öröm és boldogság érzéséhez szükséges. A kor előrehaladtával testünk dopaminkészletei azonban folyamatosan csökkennek, ezért emiatt állandóan szükségünk van olyan élményekre, amelyek dopamint bocsátanak ki. De mi a legjobb módja az agy dopamintermelésének megnöveléséhez? A testedzés. Tehát fuss, ugrálj, pattanj két kerékre, egyszóval mozogj - és boldog leszel!

Mozgással az önbizalomért

Ha valaki nincs kibékülve a külsejével, az könnyen önértékelési problémákhoz vezethet. Ennek pedig negatív hatása lehet az élet számos területére: a társas kapcsolatokra, karrierre, de hosszú távon a célok elérését is befolyásolhatja. Ám amikor valaki elkezd edzeni, és látja, hogy a teste fokozatosan átalakul, mindez gyorsan megváltozhat. A rendszeres mozgás hatására a külső változásokon túl erősebbnek, függetlenebbnek és magabiztosabbnak fogod érezni magad, ami fokozza az általános boldogságszintet.

Oldja a szorongást

A testedzés hatásaival kapcsolatos legújabb kutatások kimutatták, hogy azoknál az embereknél, akik szoronganak, az edzés utáni azonnali hangulatjavulást hosszabb távú megkönnyebbülés követi, hasonlóképpen például a meditációhoz vagy beszélgetésterápiához. Legközelebb tehát ha ideges vagy, iktass be egy kemény edzést, és engedj el minden negatív gondolatot!

Ha szeretnél jobban elmélyülni a témában, a Boldogságprogram számos leckét tartogat számodra.

További információk: http://boldogsagprogram.hu/rovat/leckek-egeszseges-eletmod

Forrás: Red Lemon Media

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

Gyors és egyszerű gyógymód orrdugulás ellen

Légzési nehézségek, nyomásérzés, orrfájdalom – igen, ez mindenképp eldugult orrnak tűnik! De ne aggódj, azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Függetlenül attól, hogy allergiától vagy megfázástól szenvedsz, az orrdugulás nem egy kellemes tapasztalat. Megosztunk hát veled gyors és egyszerű házi praktikát, illetve néhány tippet bedugult orr ellen.

A vércukormérés fontossága

Miért és mikor kell megmérni a vércukrot? A cukorbetegek többségének állapota diétával, illetve gyógyszeres kezelés és diéta együttes alkalmazásával egyensúlyban tartható, de az inzulinos kezelésre szoruló betegek nagy részének szükséges a rendszeres vércukormérés.

Lázcsillapítás természetesen

Míg korábban azt tartották, hogy lázcsillapításra csak 38 fok feletti testhőmérsékletnél van szükség, ma már az az általánosan elfogadott, hogy nem a testhő magassága a lényeg, hanem az, hogy hogyan viseli a beteg a lázat. A lázcsillapítás tehát tulajdonképpen a közérzet javítására szolgál. Ha nem szeretnél gyógyszert bevenni, mutatjuk, milyen természetes módszerekkel csillapíthatod a lázad.

Lumbágó kezelése, tünetei és kialakulásának okai

Aligha van olyan ember, aki életében sohasem találkozott a kínzó, deréktáji fájdalommal - legalább rokonai körében. Gyakorisága az életkor előrehaladtával általában fokozódik. A 30-60 évesek között előfordulási gyakorisága mindkét nemnél 60-80 százalék körül van.