Menü

Mit kell tudni a bárányhimlőről?

Érdemes minél többet, mert sokan veszélyeztettek és a kór mindig tud újdonságokkal szolgálni. Különösen a félig tájékozottaknak.

A bárányhimlővel kapcsolatos diskurzus igencsak aktuális téma, hiszen az utóbbi években egyszer sem volt ilyen gyakori a megbetegedések száma, mint az idei év elején. A bárányhimlőre a legtöbb felnőtt valamiféle homályos, gyorsan lezajló betegségként gondol vissza korai gyermekkorából. Ők a szerencsések. Másoknál nem zajlik le olyan könnyen a bárányhimlő, míg akadnak olyanok, akik nem kapták el gyerekként a kórt.

Utóbbiak a kisgyermekekhez hasonlóan a veszélyeztetettek csoportjába tartoznak és a veszélyeztetettség különösen igaz a várandós anyákra. Azt mindenképpen érdemes észben tartani, hogy voltunk-e bárányhimlősek, ha nem, vagy nem emlékszünk, családalapítás előtt mindenképpen vizsgáltassuk ki magunkat!

A bárányhimlővel kapcsolatban gyakran emlegetett tézis, hogy felnőttként elkapni a legveszélyesebb, holott a szövődmények gyermeknél, vagy fiatal felnőtt esetében is lehetnek súlyosak, ezt számos tényező, például az immunrendszer aktuális állapota befolyásolja.

A betegség gyorsan terjed, a kórokozó rendkívül fertőző, érintkezés és cseppfertőzés útján is hatékonyan fertőz. Létezik védőoltás, amelyet még a közösségbe kerülés előtt kell beadni. Az oltás jelentősen csökkenti a fertőzés esélyét, vagy legyengíti a betegséget, minimalizálja a szövődmények súlyosságát.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.


Miért kell figyelni a PH-ra?

A pH rövidítése "potentia hydrogenii", azaz a hidrogénionok koncentrációja, a szervezet megfelelő sav-bázis egyensúlya pedig létfontosságú az egészségünk szempontjából. A skála 7-14-ig terjed, a semleges érték 7 (a tiszta vízé), ami alatt savasnak, felette lúgosnak nevezzük az oldatot. Ezt az értéket nagyon egyszerűen, otthon is megmérhetjük!

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.