Menü

Átok vagy áldás a vagyon?

Ha sok pénzed van, kétségtelenül sok mindent megtehetsz, amit szeretnél. Ugyanakkor a gazdagság akadály is lehet olyan dolgok elérésében, melyek mások számára természetesen adottak.

Sokan vágyakozva tekintenek a gazdagokra, irigylik őket. Mert távolról nézve ők mesebeli életet élnek, bármit megtehetnek, amit akarnak. De valójában ez korántsem így van. A legjobb bizonyítéka ennek, hogy a nagyon gazdag emberek többsége jár rendszeresen pszichológushoz vagy valamilyen terapeutához. Ezek a szakemberek pedig tanúsíthatják, hogy ugyan egész más problémákkal szembesülnek a vagyonosok és családtagjaik, de éppen úgy meg kell küzdeniük a maguk démonjaival, mint mindenki másnak. És hogy melyek ezek a démonok? A nagy vagyonnal rendelkező emberek legtöbbször igen elzártan élnek, csak egy szűk réteggel érintkeznek, és nagyon gyakori tapasztalatuk a félelem. Ők élő célpontok, nem csoda hát, ha bizalmatlanok és sokszor zárkózottak. Ez a fajta elzártság azonban emberi kapcsolataikra is hatással van.

A leggazdagabbaknál köztudottan általános szokás a testőr alkalmazása, és egyéb háztartási alkalmazottak foglalkoztatása. Ez csak elsőre tűnik kiváltságnak, ez a fajta életmód rendkívül megnehezíti, ellehetetleníti az intim családi élet megélését.

A gazdag emberek gyerekének lenni megint más, szintén nem könnyű sors. Látszólag mindenük megvan, amit szemük-szájuk megkíván, bármivel foglalkozhatnak és mindent megkapnak, amire vágynak. De ez a helyzet rendkívül demotiváló állapot. Nem, nem lehetnek azok, akik szeretnének, hiszen elve egy skatulyába születnek bele, amiben nehéz megőrizni vagy egyáltalán elérni az önazonosság állapotát. Ha valaki beleszületik egy rendkívüli jólétbe, az egészen másképp értékeli a vagyont. A „mindent megtehetek, amit akarok” alapállapot céltalanná teszi az életet, és gátolja a személyiség kibontakozását, fejlődését.

Kívülállóként nehéz megérteni ezeket a problémákat. Pedig sok jele van, hogy a gazdagság akár átok is lehet. Többek között a híresek, és nagyon gazdagok világában magas arányban vannak jelen a függőségi problémák. Ez is arra utal, hogy a sok pénz nem egyenlő a gondtalan, boldog élettel.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Flegmatikus személyiség jellemzői

A flegmatikus személyiség konfliktuskerülő, nyugalmas, rohanástól és feszültségektől mentes életmódot folytat, s mindent elkövet azért, hogy ezt meg is őrizze. Soha nem száll szembe senkivel, egyszerűen csak úgy alakítja az életét, ahogy az neki jó legyen.

Önmagunk alábecsülése pusztító szokás

A pszichológiában az atelofóbia egyfajta attitűd, amely gyakran előfordul, de szinte mindig nem tulajdonítanak kellő jelentőséget, mert fokozatosan normalizálódik. Ez a szakzsargon jól példázza a folytatás mechanizmusát alábecsüld magad vezet a pusztító szokás ami kóros viselkedéshez vezethet.

Mi az a Rebecca szindróma?

A pszichológiában hívják így azt a jelenséget, amikor a partnerünk vagy házastársunk exével szemben féltékenységet érzünk, ez a Rebecca-szindróma.

A korán érkezett tavasz meghozta a kullancsokat

Az enyhe tél sajnos a vérszívóknak is kedvezett. A tavasz idén korábban köszöntött be és meghozta a kullancsokat. Mit tehetünk és hogyan védekezhetünk a kullancsok ellen, illetve mi a megoldás, ha már megtörtént a baj?