Menü

Túl sokat eszünk!

A nyugati átlagemberről leegyszerűsítve elmondható, hogy nem táplálkozik helyesen, ezen belül többet eszik annál, mint amire szervezetének szüksége van. Ha ez ráadásul mozgásszegény életmóddal is párosul, kész is a baj, a túlsúlyt és az elhízást nem nagyon akadályozhatja meg semmi.

No, de mit tegyünk? Szerencsére bőven akadnak hasznos fogások arra az esetre, ha úgy érezzük, nem bírjuk tovább, azonnal ennünk kell valamit. Pedig tudjuk, hogy nem lenne szabad.


Finom a torta, az igaz, de kevesebb szénhidrátot kellene fogyasztanunk...

Először is, ha a só, a cukor és zsír mellett a szénhidrát beviteli értékét is a megfelelő szintre csökkentjük, kisebb az esélye annak, hogy egy-egy főétkezés után nem sokkal farkaséhséget érzünk. Nem kell teljesen kiiktatnunk a szénhidrátot, de tapasztalni fogjuk, a kisebb mennyiség jó hatással lesz éhségérzetünkre.

Egyébként is jogos a többször kevesebbet elv, azaz nyugodtan étkezzünk napi ötször, vagy hatszor, ám ne vigyük túlzásba a mennyiséget. Na és persze a minőségre is figyeljünk oda. Aki hosszabb távon jót szeretne magának, az édességeket csak ünnepnapokon veszi elő és a cukros, vagy sós péksüteményeket is igyekszik elkerülni. Ezek helyett jöhetnek a gyümölcsök, zöldségek, finomítatlan szénhidrátok.


Inkább többször együnk keveset

A folyadékfogyasztás fontossága közismert, s a hidratálás miatt abban is segít, hogy csökkentsük vele éhségérzetünket. Tehát igyunk bőséggel, de lehetőleg ne üdítőitalokat, alkoholt, de a túl sok gyümölcslétől is óvakodjunk. A legjobb a víz, amelyet nem mellesleg számos egészséges ízesítővel is meg lehet bolondítani.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?