Menü

Megújulás, nemcsak tavasszal

A megújulás fontosságát lépten-nyomon hangsúlyozzák, nemcsak a párkapcsolatban, de az élet más területein is érdemes kilépni az állóvízből, és fejlődni. A kiégés igen intenzív módon ront az életminőségen, ezáltal komoly akadálya a boldogságnak.

De hogyan lehet kilépni a mókuskerékből? Hogyan lehet megújulni napi 9-10 órás munkavégzés közepette? Kész receptet erre sem vehetünk, de egy bizonyos, a megújulásba vetett idő és energia kamatostól megtérül.

Ha rendkívüli módon csömörünk van a munkánktól, akkor a változtatás mind lelki mind fizikai szempontból esedékes. De ha nem lehetséges a munkahelyváltás, akkor is szert tehetünk újabb motivációs forrásokra, melyek pozitív hatással lehetnek munkánkra is.

Ha a megújulást csak a munkára vonatkoztatva képzeljük el, akkor ne csak a vertikális, hanem a horizontális fejlődési lehetőségeket is vegyük számba. Nemcsak úgy fejlődhetünk, ha a ranglétrán jutunk feljebb, hanem például úgy is, hogy egyéb szakterületeket is megismerünk, kipróbálunk.

Tipikus útja a megújulásnak valamilyen új hobbi megtalálása, követése. És persze a sport mindig képes arra, hogy motiváljon, energizáljon minket. Hazánkban sajnos nincs kultúrája, de az önkéntes munkavégzés rendkívül fontos lenne nemcsak társadalmilag, hanem az egyén szintjén is. Lehetőséget ad arra, hogy a munkáktól akár egészen eltérő területen is kipróbálhassuk magunkat, a szolgálat pedig önmagában is pozitív energiákat mozgósít.

Sokan azonban hiába vágynak arra, hogy kiszálljanak a mókuskerékből, mert fogva tartja őket az az állapot, hogy nincs idő és energia változtatásra, a megújulásra. Igen, egész napos munka után fáradtan nehéz arra gondolni, hogy valamilyen új tevékenységet iktassunk be még a szoros napi programunkba. Pedig pont attól kapnánk plusz energiát, ha belevágnánk valami újba. Nem feltétlenül van szükség radikális változtatásra, csak legyünk nyitottabbak az új impulzusok felé!

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.