Menü

Idén is körbefutották a Balatont

FRISS HÍREK

Rekordlétszámot könyvelhettek el a 9. Spuri Balaton Szupermaraton szervezői.

A népszerű tókerülő versenyre idén összesen 2314-en neveztek. A viadal Siófokról indult és oda is ért célba. Az eseményen a fő verseny mellett több résztávot is lehetett választani. A győztesek: Spuri Balaton Szupermaraton, egyéni: Férfiak: Steib Péter (13:51:37). Nők: Ladányi Tímea (16:33:37). Spuri Balaton Szupermaraton, páros: Férfiak: Bartos-Kardos Team (12:43:34). Nők: Sárvári Lányok (15:33:37).

Vegyes: A csont nem fárad (13:30:18). Spuri Balaton Szupermaraton, csapat: Férfiak: Sashegyi Gepárdok (11:29:10). Nők: HASE Csajok (15:11:07). Spuri FélBalaton Szupermaraton, egyéni: Férfiak: Peyer Zoltán (6:53:28). Nők: Táp Bernadett (8:21:48). Spuri FélBalaton Szupermaraton, páros: Férfiak: Szentesi Gyors (7:03:23). Nők:Csibefutam (7:44:17). Vegyes: Keszthelyi Kilométerek (7:03:17). Spuri FélBalaton Szupermaraton, csapat: Férfiak: Kaposvári Törvényszék (6:42:54). Nők: Futcalányok Trió (7:17:53).

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.

Az egészséges edző-gyermek-szülő háromszög a sport területén.

Amikor gyermekünket klubkeretek között sportolni adjuk, nagyon fontos, hogy megmaradjon a gyermek-szülő-edző háromszög stabilitása. Ennek fenntartásáért különösen a két felnőttnek kell sokat tenni, mert ha megbillen, vagy bármilyen törés következik be, annak a gyermek látja a kárát. Néhány sportág erre már konkrét leírásokat dolgozott ki.