Menü

Nem muszáj fáradtnak lenni

Szervezetünk nem áll át annyira könnyedén a téliről a tavaszi időszámításra, mint a lelkünk. Ez az átmenet okozza a tavaszi fáradtság néven emlegetett érzést.

A tavaszi melegebb, jóval több napsütést tartalmazó időszakot hozó évszakot mindenki nagyon várja már a tél végén. Végre nem kell annyira felöltözni, sok időt lehet tölteni a szabadban, ahol friss a levegő és süt a nap. Megváltozik a természet, s ezzel minden más. Mi is...

Igen, ám, de hiába érezzük úgy, hogy a pozitív változás könnyű, hiszen lelkünknek az is, ugyanakkor szervezetünknek ez az esetek többségében mégsem egy egyszerű ujjgyakorlat. Egy hónapokig megszokott rendről kell áttérni a másikra. Mindez pedig nem megy egyik napról a másikra, ez az a folyamat, amelyet tavaszi fáradtságnak nevezünk. Ilyenkor aluszékonyabbak, bágyadtabbak vagyunk, gyengének érezzük magunkat, egyszóval fizikailag nem vagyunk a toppon.

A téli időszak lassabb, megfontoltabb üteme felgyorsul és ezt hormonálisan, valamint táplálkozásban, életvitelben is követni kell.

Ha ügyesek és tudatosak vagyunk, segíthetünk szervezetünknek. Még a melegebb időszak előtt elkezdett rendszeres mozgással, több szabadtéri program kialakításával, még nagyobb folyadékfogyasztással, valamint változatos, vitamindús táplálkozással egyszerre csökkenthetjük a fáradtság-érzetet és könnyíthetjük meg az átmenet jelentette nagy munkát testünknek.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.