Menü

Az alkalmazás, ami segít leszokni a cigiről

A dohányzásról nem egyszerű leszokni, ezt mindenki tudja. A szenvedélybetegség szó egyáltalán nem túlzó a rendszeres cigarettázókra. Vannak, akik már több évtizede letették a cigit, és eszükbe sem jutna újra rágyújtani, álmukban mégis dohányzónak látják magukat. Nem könnyű tehát tudatosan és tudat alatt is lemondani róla, főleg, hogy a szakemberek állítják: azok, akik valaha komolyabban cigarettáztak, örök életükre veszélyeztetettek maradnak.

A Bennfentes című filmet érdemes megnéznie mindenkinek, aki rendszeresen rágyújt. A könyv alapján, igaz történeten alapuló filmben Russell Crowe a főszereplő. Megtudhatjuk belőle, hogy a cigarettába függőséget okozó kémiai anyagokat tesznek, amelyek már az első alkalmak után magukhoz láncolják az embert. Segíthet a függőségünk realizálásában, ha szembesülünk vele, hogy egy hatalmas pénzeket megmozgató iparág áldozatai vagyunk - az egészségünk, a környezetünk és a pénztárcánk is.


nem éppen kellemes látvány

Van egy kiváló okostelefonos applikáció, ami segít a leszokásban, és a (néhai) függőségünk kiiktatásában, ez pedig a "Kell a dohány? - elnevezésű app. A név nagyon találó, a dohány szó szó szerinti és szlenges értelmezésében is. Pontosan és lényegretörően mutatja meg a számunkra, hogy milyen előnyökkel jár, és milyen eredményeket értünk el a cigaretta lerakásával.

Az egyik legjobb funkció, hogy számolja nekünk, hogy mennyit spóroltunk a leszokás óta azzal, hogy nem vásárolunk cigit. Talán mondani sem kell, hogy egy év alatt könnyedén 200-500 ezer Ft-ra ugrik ez az összeg. (Sokan ezt foganatosítják is, és egy perselybe félreteszik azt az összeget, amit addig a dohányárura költöttek - hirtelen máris futja fantasztikus nyaralásra, luxuskerékpárra és még sok egyébre.)


leállni segít az okostelefonunk is

Azt is megmutatja nekünk, hogy hány szálat NEM szívtunk el, és mennyivel csökkent a rák és a szívroham kockázata az esetünkben. Felsorolja a leszokás előnyeit (pl. teljes ízlelés visszatérése, szén-monoxid távozása a szervezetből), és százalékosan mutatja, hogy hol tartunk ezen az úton. Sőt, akár közösségi életet is élhetünk a többi felhasználóval, pl. megerősítő és elrettentő képeket oszthatunk meg egymással.

Az Androidos felhasználók INNEN tudják letölteni az alkalmazást.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.