Menü

Ne a tünetre koncentráljunk!

A légutak hurutos megbetegedései általában nem jelentenek súlyos problémát, de sok kellemetlenséggel járnak.

A légúti megbetegedések fő tünete az orrfolyás, köhögés, torokfájás. Akárcsak a láz esetében, úgy a hurutos megbetegedéseknél is fő panaszként a szervezet reakcióját észleljük, holott ezek a tünetek pont a betegség megszüntetése érdekében hatnak. A hurut ugyanis a nyálkahártya váladéka, ami tele van fehérjével, ennek erőteljes tisztító, fertőtlenítő hatása van. A legtöbb gyógyszer, gyógyhatású készítmény pont ezen tünetek enyhítésére szolgál, hiszen ezek valóban nagyon kellemetlenek tudnak lenni.

A lázzal kapcsolatban sem győzik elégszer hangsúlyozni, a szervezet természetes védekező mechanizmusának fontosságát. A tünetek enyhítése is fontos lehet, de nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy inkább arra érdemes figyelni, hogyan támogassuk szervezetünk természetes védekező működését. Könnyen eshetünk abba a hibába, hogy igyekszünk mindenáron tompítani a tüneteket, vagyis például a lázat, illetve az orrfolyást, de ezzel csak elnyomjuk a panaszokat, és gátoljuk az öngyógyulás folyamatát.

A náthás megbetegedések esetén tehát érdemes inkább az öngyógyulást támogatni (immunerősítés), bármennyire is kellemetlenek a tünetek Ha azonban tíz napnál tovább elhúzódik, illetve súlyosbodnak a tünetek akkor ajánlott orvoshoz fordulni.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?