Menü

Bockor Gábor és a média elhízás-ellenessége

Bockor Gábor az egyik rádióműsorában igencsak elutasítóan nyilatkozott az elhízott emberekről. A beszélgetésben Pierce Brosnan feleségéről volt szó, aki jónéhány kilót felszedett az utóbbi időben. A hajdani James Bond rengeteg nő kedvence, és azzal is sok nő szívébe belopta magát, hogy azt nyilatkozta: ő így is - úgy is szereti a feleségét. Ennek ellenére a magyar rádiós egy hirdetőoszlophoz hasonlította a túlsúllyal küzdő, de csinos hölgyet, majd azt ecsetelte, hogy aki elhanyagolja magát a párkapcsolatban, az nem méltó arra, hogy szeressék. (Nagy szerencse, hogy az ő fiatal felesége ennyire csinos és vékony, de azért tegyük hozzá, hogy 12 évvel fiatalabb, mint a kritizált asszony...)

Mindebben az a szomorú, hogy nem tudhatjuk a hölgy hízásának hátterét, hiszen akár hormonális, vagy egyéb betegségek is állhatnak a háttérben. Noha tény, hogy a kövérségnél a legtöbb esetben nem ez az ok, ezt a lehetőséget sem szabad kizárni, mielőtt ilyen súlyos ítéleteket állítunk fel.


Súlyos kritika hangzott el a rádióban Bochkor Gábortól

Az mindenesetre biztos, hogy Bockor véleménye igen sarkallatos, de az is tény, hogy a média általában sem sokkal toleránsabb a sztárokkal szemben. Amint valakinek van egy kis súlyfeleslege, narancsbőre, és nem úgy néz ki, mint a címlapfotókon, máris pellengérre állítják. Ebben benne van a hétköznapi emberek egyébként érthető reakciója, miszerint lehetetlen úgy kinézni, mint a plakátokon. A média tehát túlzó elvárásokat közvetít, és Bochkor Gábor kimondta azt, amit sok helyen névtelenül jelent ki a bulvár.


A címlapfotókon mindenki jól néz ki...

Attól még a helyzet szomorú. A gyors ítéletek világában élünk, ahol az embereket csak a külsejük alapján határozzák meg, ez pedig a celebvilágban fokozottan igaz. A végletesség mindenesetre jellemző: vagy teljesen megalázzák azt, akinek a megjelenése nem mintaszerű, vagy a száz százalékos elfogadást propagálják, ami pedig magában rejti a túlsúly egészségügyi kockázatainak elodázását. Valahogy az arany középutat kellene megtalálni, de egy biztos: a média ebben ritkán van a segítségünkre...

A gyerekednek ártasz azzal, ha túl engedékeny vagy vele

A gyerek irányába tanúsított állandó és érzékeny válasz- és szolgálatkészségünk természetes, szeretetteljes és odaadó magatartásnak tűnik, éppen ezért olyan könnyű beleesni a csapdájába. Kutatások szerint ugyanis az engedékeny szülők gyerekei éretlenek, önállótlanok és gyakran agresszívek is lehetnek.

Ezerszínű társadalmi közöny

Válságok egész sora zajlik a szemünk előtt úgy, hogy közben látszólag semmit sem tehetünk ellenük, és van, hogy nem is teszünk. Ráadásul gyakran már nem is nevezzük őket válságnak, mert szinte a mindennapjaink részévé váltak és olyannyira összefüggnek egymással, hogy külön-külön nem is lehet róluk beszélni. Ezek pedig történhetnek mind egyéni, mind társadalmi szinten.

Egy maximalista élete – egy anyai „blogbejegyzés” az újévre

Azt a világot éljük, hogy ha valamiben nem vagy a legjobb, akkor lehet, hogy mást keresnek a helyedre. Legyen ez magánélet vagy munkaviszony, pedig a maximalizmus nem vezet egészséges élethez.

Súlyos túlsúlyt okoz az egyik leggyakoribb étkezési zavar

Míg a bulimia és az anorexia túlnyomórészt a fiatalabb korosztályra jellemző, addig a falászavar esetén a 30-40 éves korosztály a leginkább érintett, a páciensek 40 százaléka közülük kerül ki.

9 dolog, ami megkülönbözteti a jó főnököt a rossztól

A főnöki titulust nem adják ingyen, és a vezetői rang sem csöppen csak úgy az ölbe. Ahhoz pedig, hogy valaki kiváló vezető legyen, elengedhetetlen a kollégáival ápolt jó kapcsolat, ami egyben a vállalat fejlődésének kulcsa is.