Menü

Frissítő táplálkozás

Fel a kezekkel, ki az, aki nem evett többet, és kalóriadúsabbat karácsonykor, mint máskor? Nekik gratulálunk, mert biztos, hogy kivételt jelentenek. A cikkünk nekik is érdekes lehet, hiszen ezek szerint érdeklődnek az egészséges táplálkozás iránt, de főleg annak segítség, aki az ünnepek alatt jó sokat evett, és most valami könnyedebbre vágyik.

Szó sincs arról, hogy máris fogyókúráztatni kezdenénk mindenkit a 2016-os fogadalmak előszobája jegyében. Az viszont könnyen lehetséges, hogy az ünnepi "terülj-terülj asztalkám" után sokan vágynak frissítőbb, könnyedebb ételekre. Ha Ön is sokfogásos menüket fogyasztott családi körben, akkor ezúttal lazítson az étrendjén!

De mit fogyasszunk ilyenkor? Például serpenyőben sült zöldségeket! Ez az étel pillanatok alatt összeállítható, tápláló és változatosan elkészíthető. Egyszerűen csak felaprítunk-felkockázunk mindenféle zöldséget, amit találunk otthon, akár frissen, akár a mélyhűtőben. Még ínycsiklandozóbb, ha törekszünk a választékos színösszeállításra (ez nem csak a külsőségek miatt fontos, hanem az ételek a színükkel is jelzik a beltartalmat). Ehhez aztán adhatunk sajtot, felkockázott csirke-, vagy pulykamellet, valamint különböző szószokat, vagy tejszínt, továbbá fűszereket.

Ez az étel a végtelenségig variálható, és gyakorlatilag tíz perc alatt készen van. Így könnyű ebéd, vagy vacsora lehet belőle, fogyaszthatjuk önmagában, köretként, vagy pl. teljes őrlésű kenyérrel. Az is fontos, hogy kevés vajon, olívaolajon, vagy kókuszzsíron pirítsuk az ételeket, hiszen ezáltal is könnyedebb lesz az étel.

A zsíros húsokat, cukros, finomlisztes ételeket mindenképpen kerüljük, ha szeretnénk könnyebbnek érezni magunkat. Továbbá figyeljünk a mennyiségre is: csak annyit együnk, amennyi jól esik! Ha kezdünk jól lakni, akkor fejezzük be az étkezést, és inkább többször keveset együnk. Tudatossággal mindezt nem is olyan nehéz kivitelezni. Észre fogjuk venni, hogy sokkal kevesebb étellel is jól tudunk lakni, noha a karácsonykor kitágult gyomornak, valamint a felborított vércukorszintnek idő kellhet, mire beáll az egyensúly.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!