Menü

Szedjünk vitamint?

A különböző étrend-kiegészítők sok ember mindennapjainak részei. Mondják, nélkülözésükkel nem lehet egészséges életmódot folytatni. Igaz ez?

Ezek a készítmények rendkívül népszerűek lettek az utóbbi két-három évtizedben. Használja őket fiatal és idős, a rendszeres sportoló és az egész nap az irodaszékben gubbasztó egyaránt. A vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel tele vannak a reklámok, minden helyzetben ajánlják mindenkinek, a kismamától egészen az aggastyánig.

Mit kell tudni róluk? A piac növekedése egyrészt pozitív, másfelől viszont a kínálat a minőség felhígulását is jelenti egyben. Rengetegféle termék van, ajánlatos biztos helyről, mondjuk gyógyszertárból beszerezni a megfelelőt. Hogy milyet?

Hát, igen. Ez a másik, amit érdemes hangsúlyozni. Mielőtt ilyesmit szedünk, mindenképpen kérjük ki orvosunk tanácsát, véleményét. Természetesen egyáltalán nem mindegy, mit veszünk magunkhoz, hiszen elképzelhető, hogy az adott vitaminra, vagy ásványi anyagra egész egyszerűen nincs is szükségünk.

A legjobb persze az, ha az értékes tápanyagok jelentős részét, netán egészét táplálkozással fedezzük, azonban előfordul, hogy ez nem lehetséges. Itt jönnek a képbe az említett étrend-, vagy táplálék-kiegészítők. A szakemberek egyébként általános helyzetben legtöbbször a multivitamin készítményeket ajánlják, mondván, így nem kell egyenként összeválogatni a termékeket, abban benne van minden fontos vitamin és ásványi anyag.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?