Menü

Gyümölcsturmix az erős immunrendszerért

Immunrendszerünk erősítése céljából kiváló gyümölcsturmixokat készíthetünk. S hogy ennek mi az előnye? A legelsőt talán mondani sem kell, hogy a gyümölcsök egészségesek, sok bennük a rost és a vitamin. Mégis ritkán jut eszünkbe, hogy megbetegedés, vagy megelőzés céljából télen is fogyaszthatunk gyümölcsturmixot.

Legyen szó akár gyerekről, akár felnőttről, könnyen lehet, hogy egy finom, gyümölcsös ital jobban esik a megbetegedések idején, mint a szokásos teák. Bár a gyógynövényes teák hatását ne vitassuk el, mert kétségtelenül fantasztikusak, de nem árt, ha változatosabbá tesszük a folyadékbevitelt valami mással. A gyümölcsturmix abban is segíthet, hogy könnyebb vele lenyelni a gyógyszereket, vitaminokat a gyerekek számára, mint a vizes italokkal.

S hogy miből készíthetünk télen gyümölcsturmixot? Ez nagyon egyszerű: alma, körte, narancs, banán, mandarin és bármi más kerülhet a turmixunkba. Ha épp betegség közben, és nem megelőzésként alkalmazzuk, akkor tejet és cukrot semmiképp se használjunk hozzá! Bár a tejes turmixok is nagyon finomak, betegség esetén csak táptalajt adnak a bacilusoknak. A cukros ételeket és italokat is érdemes kerülni ilyenkor. A gyümölcsturmix általában önmagában is elég édes, de akik édesszájúak, azok adjanak hozzá egy kis akácmézet még a turmixolás előtt.

A rosttartalma miatt a gyümölcsturmix segíti az emésztést, így ez egy plusz pozitív hatás, amikor tisztulásra és gyors működésre van szüksége a szervezetünknek.

Az elkészített turmix egy ideig hűtőben tárolható, de tény, hogy frissen finomabb. Ha mégis hűtőben tartjuk, akkor mindenképpen fedjük le, és ivás előtt keverjük át egy kicsit, hogy az ízek és összetevők újrakeveredjenek egymással.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.