Menü

Fázós láb a megfázás alapja

Nem is tudunk róla, hogy a téli megbetegedések oka gyakran az, hogy a lábunk fázik, vagy vizes. Márpedig így a legkönnyebb megfázni, ezért egészségünk védelme érdekében a réteges öltözködést kezdjük a megfelelő lábbelinél!

Mire figyeljünk? Elsősorban arra, hogy zárt, és megfelelően vastag, bélelt cipőt viseljünk. Nedves, esős, havas időben mindenképpen vízálló cipőt válasszunk. Erre külön kell gondolni, ugyanis a legtöbb csizma, és divatlábbeli tájékoztatóján elolvashatjuk, hogy nem, vagy „mérsékelten vízálló” csupán. Szintén igaz a lábbelik bélésére, hogy a divat az elsődleges szempont, emiatt hiányzik a megfelelően meleg bélés a cipőből és csizmából.

A gyerekekről, kamaszokról külön gondoskodni kell e tekintetben, hiszen az ő elsődleges szempontjuk inkább az, hogy a ruházatuk trendi és fiatalos legyen. Szerencsére ma már kapható sok olyan cipő, ami nem csak meleg, hanem divatos is. Az már sajnálatosabb, hogy gyorsan nőnek, mégis télre drágább lábbelit kell vásárolni nekik, hiszen az olcsóbb üzletekben nemigen kapható például vízálló cipellő. Ettől függetlenül még mindig olcsóbb és barátságosabb jó cipőt választani, mint betegség esetén gyógyszereket vásárolni.

Természetesen nem csak a cipő, hanem a zokni vastagságán is változtassunk a hideg idő beálltával, és válasszunk puha, meleg téli zoknikat. Ha munkahelyen, tanteremben ez túl meleg lenne, akkor inkább használjunk váltócipőt, de azt mindenképp kerüljük el, hogy fázzon a lábunk, ha szeretnénk megelőzni a megfázást, felfázást!

Amennyiben mégis átfagyott a lábunk, akkor hazaérve ne csak forró fürdőt vegyünk, hanem egy hosszú, forró lábfürdővel is melengessük-kényeztessük magunkat, mert ezzel még időben megelőzhetjük a betegséget.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?