Menü

A zenehallgatáson túl

A zenehallgatás az egészen fiataltól a legidősebb korig nyilvánvalóan remek, szórakoztató és általában egészséges időtöltés. Segít pihenni, feltöltődni, koncentrálni, vagy kikapcsolódni. Szerepe lehet nyugalmi időben, a sportban, a tanulásnál, autóvezetés közben, vagy akár a házimunka végzése alatt. Szinte bármilyen esetben, ráadásul bizonyosan mindenki megtalálja a saját kedvére valót.

A zenetanulás már másmilyen dolog, nemcsak szórakozás, munka is. Ugyanúgy pozitív hatással van a szervezetünkre, testünkre és lelkünkre, de másképp. Ha egyszerűen akarunk fogalmazni, mondhatjuk úgy, hogy eggyel magasabb szint, mint a zene puszta hallgatása.

Kutatások bizonyítják ugyanis, hogy a zenetanulás serkenti az agyműködést. Gyermekkorban segíti a kommunikáció kialakulását, fejlődését, s később is pozitívan hathat ránk. Például fejlesztheti a memóriát, de ami még érdekesebb, egyszerre tehet kreatívabbá és okosabbá. Kiderítették ugyanis, hogy zenetanulás hatására a jobb és bal agyféltekék közötti kommunikáció, kapcsolat intenzívebb lesz, ez pedig mindenképpen a javunkra válik. Ezek mellett nagyobb koncentrációs szint érhető el a segítségével és az érzelmi intelligencia is erősíthető.

A zenetanulást sosem késő elkezdeni, de aki fogékony korszakban (egészen fiatalon) kezd bele, az jó eséllyel egész életen át számolhat jótékony hatásaival.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

Mondj búcsút a megfelelési kényszernek!

A megfelelési kényszer egy olyan érzés, amikor valaki folyamatosan igyekszik megfelelni saját vagy mások elvárásainak. Ez lehet saját belső kényszer, társadalmi nyomás, munkahelyi elvárás. A megfelelési kényszer stresszt és szorongást okozhat. Ha Önök is azok közé tartoznak, akik szeretnének mindenkinek megfelelni, akkor érdemes elolvasniuk cikkünket.

A féltékenység okai és jelei

A féltékenység egyike a normális és alapvető érzelmeinknek, mégsem szeretjük beismerni, sőt, tagadjuk is. Pedig mindenki érzett már féltékenységet, akár a testvérével vagy szüleivel szemben, mégis a párkapcsolatokat képes a legnagyobb mértékben megmérgezni ez az érzelem. Miből fakadhat a féltékenység, melyek a kiváltó okok és hogyan tudunk megbirkózni vele?

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!