Menü

Könyvajánló: Lelki eredetű betegségek lexikona

Ma már a legújabb kutatások sorra alátámasztják, hogy a testi betegségeink milyen szoros kapcsolatban állnak a lelkiállapotunkkal, a gondolatainkkal. A holisztikus szemléletben dolgozó és gondolkozó szakemberek mind egyetértenek abban, hogy bizony nem függetleníthetőek az életünkben megjelenő betegségek a lelki dolgoktól. Noha a materialista, gyógyszeriparra építő nézőpont még próbálja tagadni ezeket a szemléletmódokat, a vizsgálódások már mindinkább ellentmondanak nekik.

A rák gyógyítása például alig lehetséges a lelki okok feltárása és feldolgozása nélkül, azzal együtt viszont nagy az esély megküzdeni a halálosnak hitt kórral. De a többi betegség esetén is igaz, legyen szó kisebb, vagy nagyobb dolgokról, hogy szoros összefüggést mutatnak a lelki tényezőkkel, csak esetleg nem ismerjük azokat, fogalmunk sincs a lehetséges eredetükről.

Jacques Martel Lelki eredetű betegségek lexikona c. könyve nem csak emiatt hiánypótló, hanem azért is, mert kiváló rávilágítással, éppen kellő részletességgel világít rá az egyes betegségek lelki okaira, teljes körű, átfogó szemléletmódot alkalmazva. Legyen szó akár apróbb betegségekről, vagy nagyobbakról, külső és belső megjelenési formájukról, ebben a könyvben mindent megtalálunk. Ráadásul az olvasók tapasztalatai szerint találóan, ugyanis mindenki lel benne éppen aktuális üzenetet, ha valamilyen betegséggel küzd.

A gyógyulást pedig új megvilágításba helyezi, ha nem csupán a felszínt, a testi tünetet próbáljuk kezelni, hanem azzal együttesen megfejtjük a lelki hátterét, és ezáltal komplex módon közelíthetjük meg a gyógyulási folyamatot és a saját, valódi teendőnket amellett, hogy elmegyünk az orvoshoz, és beszedjük a receptre felírt tablettákat.

Ez a kötet rávilágít, hogy felelősek vagyunk a saját életünkért, és többet tehetünk önmagunkért és az egészségünkért, mint eddig gondoltuk volna.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Láthatatlannak lenni - A magányosság egy formája

„Láthatatlannak érzem magam”. Mindig is az voltam: kamaszkoromban a barátaim mellett, az osztályban, a párkapcsolatomban, az egyetemi évek alatt, a szüleim még ma sem értenek meg, talán sosem láttak igazán. Mindenkinek jut egy ilyen burok, ami megvéd a láthatóságtól, ilyenkor pedig csak a közeli ismerősök hangja marad meg. Azonban mit lehet tenni az észrevétlenség ellen, hogyan kapcsolódik ez az emberi közönyhöz?

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.