Főzz kuktában gyorsan és takarékosan
- Dátum: 2015.10.08., 10:38
- energiamegtakarítás, főzés, konyha, környezetbarát, környezetvédelem, kukta
A kukta valamikor a kilencvenes években élte az aranykorát hazánkban. Akkor egy rövid időre nagyon közkedvelt eszközzé vált, de hamar kikerült a köztudatból – sajnálatos módon. Pedig sokkal gyorsabban, kevesebb idővel és energiával főzhetünk benne.
Szó szerint kevesebb energiával, ugyanis a környezetvédelemért is teszünk, ha kuktával főzünk! A szakértők szerint már azzal nagyon sokat érhetünk el, ha fedő alatt főzünk, a kuktában való főzés pedig sokszoros megtakarítást jelent.
Ha eddig problémád akadt azzal, hogy sok időt vesz el megfőzni a krumplit, a főtt kukoricának valót, a lassan elkészülő húsokat, vagy a kemény tésztát, akkor a problémád azonnal megoldódik, ha beszerzel egy kuktát. Nem kell begőzölnöd az egész lakást, és a tűzhely mellett rostokolni órákat, csak fogod ezt a nagyszerű edényt, és néhány perc alatt végzel.
Sokan azért tartanak a kukta használatától, mert úgy vélik, bonyolult lehet. Erről azonban szó sincs a gyakorlatban. Egyszerűen csak a csatos fedő alá tesszük a hozzávalókat, és kicsit előre gondolkodunk, mert itt nem közben kóstolgatunk, fűszerezünk, hanem a legelején, lezárás előtt. A kezdetekkor pedig állítsuk be a telefonunkat, vagy a konyhai órát, hogy ne felejtsük a tűzön az ételt: hozzá kell szokni, hogy a főzés ideje jelentősen lerövidül.
Fotó:
Pixabay.com
Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?
A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.
Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel
A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!
A kígyóuborka meglepő hatásai
A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.
A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai
Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?
Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel
Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!