Menü

Ilyen az ideális reggel

A reggel alapjaiban határozza meg a napunkat, ezért érdemes nagyobb figyelmet szentelni annak, hogyan töltjük. Tervezés, tudatosság, leleményesség.

Az egész alvással kezdődik, illetve végződik. Az alvásigény személyenként változhat, ugyanakkor az is megállapítható, hogy aki többet alszik, jobban érzi magát, egészségesebb. A jó reggel a korai lefekvéssel kezdődik, mert így tudunk időben felkelni, úgy, hogy ne legyen ezután rohanás az egész napunk. Persze az ideális lefekvési/felkelési időpontot, illetve alvásmennyiséget nagyon nehéz tartani, főleg mondjuk egy sokat dolgozó kisgyerekes szülőnek, de a rendszer a lényeg, az pedig alakítható.

Ha megvan a rendszerünk, mindenképpen tegyük a részévé a kiadós, egészséges reggelit. Nem kell teletömni magunkat, de a kávé/keksz kombináció nem sok energiát tud adni a napra. Maximum egy lökést, sokkal jobb, ha táplálóbb étkeket választunk. A kínálat nagy, mindenki megtalálhatja az ízlésének valót: tej, müzlik, zab és gabonapelyhek, gyümölcs, joghurt, stb...

S ha már energia: ha sportolunk, semmiképpen se hagyjuk ki a nap első étkezését, s az is igaz, hogy a reggeli mozgás még több pluszenergiát tud nekünk adni. Bizony, az ember általában nehezen passzírozza be napirendjébe a reggeli/délelőtti sportolást, de megéri. Legyen az futás, séta, bicikli, vagy konditerem, gyorsan tapasztaljuk az energiaszintünkre gyakorolt jótékony hatást.

Mindennek a kulcsa az idő. Időnk akkor lesz, ha megalkotjuk saját kis rendszerünket, amely tervezéssel, tudatossággal és némi leleményességgel egyáltalán nem elérhetetlen.

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

Mit tegyünk éjszakai köhögés ellen?

Az éjszakai köhögés több okból is kialakulhat, lehet szezonális megfázás, arcüreg- vagy mandulagyulladás, esetleg a fűtési szezonra jellemző száraz levegő vagy akár asztma, allergia miatt. Ha a tünetek tartósan fennállnak, orvosi segítséghez kell fordulni.

Az elliptikus tréner több fantasztikus hatása

Sokak számára a mindennapi futás fájdalmakhoz, sérülésekhez vezethet. Ennek megakadályozása érdekében az aktív helyreállítási edzéseket érdemes beépíteni a futóprogramba, ez ugyanis ad egy kis szünetet, kicsit változtat a rutinon, ez pedig segít fenntartani a motivációt.