Menü

Igen, a csapvíz is víz

Hőség van és az előrejelzések szerint még egy jó darabig marad is a kánikula az országban. Az egyik legfontosabb tanács ilyenkor az, hogy igyunk elegendő folyadékot. Jó, de mit? Nem mindenkinek világos.

Nyilvánvaló, hogy nem mindenki van tisztában azzal, hogy hőségben nem a töménytelen (például tömény) alkohol és nem a cukros üdítők azok, amelyekkel szervezetünk megnövekedett folyadékigényét ki kell elégítsük. A folyadékon ilyenkor elsősorban a vizet értjük, de a vízben gazdag táplálék (például gyümölcsök) is jól tud jönni ilyenkor. Persze vízből is van sokféle, és itt is gyakran megáll a tudomány.

A csapvíz az utóbbi évtizedekben óriásit esett népszerűségéből, sőt talán már nincs is olyan neki, többen megvetendő, maximum mosogatásra alkalmas dologként tekintenek rá. Pedig rosszul teszik, a csapvizet, a jó csapvizet illik megbecsülni és nyugodtan lehet magában fogyasztani is. Vizsgálatok szerint a csapvíz – normál esetben, tehát, ha nem kerül bele szennyeződés, de Magyarországon ritka az ilyen probléma - simán felveszi a versenyt az ásványvizekkel, azaz tartalma nem rosszabb a boltban vásárolt vizénél. Ahogyan általában az íze sem. Tehát, aki szerencsés helyen lakik, nyugodtan megoldhatja folyadékpótlását a hagyományos módon.

Az ásványvizek kínálata óriási. Mindenki az ásványi anyag tartalommal igyekszik hódítani, de tudni kell, hogy nem szabad túlzásba vinni a bevitelt (egész egyszerűen nincs rá szüksége a szervezetünknek), ezer milligramm/liter felett már káros is lehet az összes ásványi anyag tartalom.

A szénsavas fajták helyett mindenképpen érdemes a csökkentett szénsav-tartalmú, vagy a teljesen mentes termékeket választani. Több okból is, például kevesebbet lehet fogyasztani belőle, savas és puffaszt is.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?