Menü

Gyömbérrel a gyógyulásért

A televízióreklámokban mást sem látunk, mint a különböző gyógyszertári orvosságok, recept nélküli gyógyhatású készítmények reklámjait, amelyek szinte teljesen elborították már a műsorok közti reklámblokkokat. Így könnyű elfelejteni, hogy szintetikus anyagok helyett természetes dolgokkal is gyógyulhatunk, amelyek nem kerülnek több ezer forintba, és sokkal egészségesebbek is.

A gyömbér a legtöbb zöldségesnél, valamint nagyobb élelmiszerüzlet zöldség-gyümölcs részlegén kapható, és egyetlen gyömbérgyökér nagyon hosszan elegendő ahhoz, hogy megelőzzük a betegségeket, valamint probléma esetén kúráljuk vele magunkat. A gyömbér ugyanis kiváló fertőtlenítő hatással rendelkezik. 

Alkalmazása nagyon egyszerű: vágjunk le belőle egy kb. 5 forintos méretű darabkát, és ezt rágcsáljuk, valamint tartsuk a szánkban a szájpadlásunkhoz szorítva. Először csípős lesz, de hamar hozzá lehet szokni, és gondoljunk arra, hogy mindeközben a kiváló fertőtlenítő hatása működik. Akár egész nap és egész éjjel használhatjuk, nem lehet túladagolni, mint a gyógyszereket. Meglátjuk, hogy a bacilusok hamar menekülőre fogják majd!

Mindenféle megfázás, torokfájás, egyéb hétköznapi megbetegedés esetén kiváló ellenszer. Gyakorlatilag ez a természet tárházának torokfertőtlenítője, a ma már nagyon népszerű fertőtlenítő szopogatós tablettákat, cukorkákat kiválóan helyettesíti. 

Előnyeit akkor is élvezhetjük, ha teát készítünk belőle: reszeljünk le belőle 3-4 teáskanálnyi mennyiséget a reszelő legkisebb lyukán, majd áztassuk öt percre forró vízbe, de semmiképpen sem fém, hanem kerámia, vagy üvegedényben, majd szűrjük le. Citrommal ízesítve finom és intenzív ízhatású, természetes teát kaphatunk. 

Fotó:
Pixabay.com

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.