Menü

A szép bőr titka

A belsőleg történő hidratálás alapvető fontosságú bőrünk egészségének megőrzése szempontjából. Külsőleg pedig olyan természetes és jótékony hatású anyagokkal érdemes kényeztetni bőrünket, mint például olívaolaj, jázminolaj, szőlőmagolaj, mandulaolaj, kókusztej.

Egy-egy megfelelő anyagból elkészített fürdő nemcsak hangulatunkra lehet jó hatással, hanem valóban szebbé varázsolhat minket. Lássuk tehát, milyen természetes anyagokhoz érdemes nyúlnunk szépségünk megőrzése érdekében!

Az olívaolajat nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is érdemes használnunk erőteljes regeneráló hatása miatt. Az olíva értékes E-vitamint tartalmaz, mely köztudottan nagyon hasznos bőrünk számára. Ezenkívül az olívaolaj gyulladáscsökkentő hatással bír, ezért külsőleg alkalmazva, segítségével kezelhetjük, illetve megelőzhetjük az aknék megjelenését.

Szintén kiváló természetes bőrápoló és bőrvédő a kókusztej és a mandulaolaj. A kókusztej puhává és selymessé teszi bőrünket, nyugtató hatása miatt bőrhibákra is alkalmazhatjuk. A mandulaolaj minden bőrtípusra használható, de az érzékeny bőrűek számára kifejezetten ajánlott, rugalmassá és fiatalabbá varázsolja bőrünket.

Az olyan bőrhibákra, mint például terhességi csíkok, hegek, ekcéma kezelésére a jázminolajat ajánlják a szakemberek, mivel támogatja a sejtnövekedést, vagyis elősegíti a regeneráció.

A korai öregedés megelőzésében lehet segítségünkre a szőlőmagolaj is, mely rugalmassá és simává teszi bőrünket. 

Fotó:
pixabay.com

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.


Miért kell figyelni a PH-ra?

A pH rövidítése "potentia hydrogenii", azaz a hidrogénionok koncentrációja, a szervezet megfelelő sav-bázis egyensúlya pedig létfontosságú az egészségünk szempontjából. A skála 7-14-ig terjed, a semleges érték 7 (a tiszta vízé), ami alatt savasnak, felette lúgosnak nevezzük az oldatot. Ezt az értéket nagyon egyszerűen, otthon is megmérhetjük!

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

A fejfájások típusai - A legtöbb kezelhető

A fejfájás az egyik leggyakoribb panasz; alig van olyan ember, aki élete során ne találkozna vele. Becslések szerint Magyarországon körülbelül egymillió migrénes van, és ennél is nagyobb azok száma, akik a visszatérő fejfájás egyéb formáiban szenvednek.