Menü

Nagy érték az egészség, illene vigyázni rá!

Amíg az emberek szemében nem válik igazi értékké az egészségük, nehéz lesz áttörést elérni az egészségügyben.
A magyar egészségügy rengeteg sebből vérzik, de a cikk témája nem pontosan ez, hanem egy másik, ezzel szorosan összefüggő fontos probléma: az emberek testükről, szervezetükről alkotott általános képe. Utóbbi helyretétele nélkül előbbi sem reformálható meg, hiszen a helytelen életmód következményei óriási terhet rónak a szélmalomharcot vívó rendszerre.

Sajnos a testtudatosság még mindig gyerekcipőben jár, hiába a rengeteg népszerűsítő program, mozgásra, helyes, változatos táplálkozásra biztató akció. Ez lemérhető például a dohányosok számán, ma Magyarországon nagyjából minden harmadik ember rendszeresen rágyújt. A dohányzás csak magában olyan következményekkel jár, amely komoly teher az egészségügyre nézve.
A cigarettáról mindenkinek a különböző daganatos megbetegedések jutnak eszébe, pedig ezek mellett a szív és érrendszerünk is alaposan megsínyli a dolgot, plusz légzőszervi és számos más probléma is köthető hozzá.

Egészen addig, amíg az egészség nem válik igazából (s nemcsak felszínesen) fontossá a társadalomban, addig nem lesz áttörés. Ehhez a szakemberek szerint az kell, hogy szervezetünk állapotát nem csak és kizárólag a betegségek/egészségügy oldaláról közelítsük meg. Általános gond, hogy sokan csak akkor fordulnak orvoshoz, ha már probléma van. A megelőzés mellett az odafigyelés is hiányzik. Fel kell fogni, hogy egészségünk a létező egyik legnagyobb értékünk az életben.

Fotó:
Pixabay.com

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

Mit tegyünk éjszakai köhögés ellen?

Az éjszakai köhögés több okból is kialakulhat, lehet szezonális megfázás, arcüreg- vagy mandulagyulladás, esetleg a fűtési szezonra jellemző száraz levegő vagy akár asztma, allergia miatt. Ha a tünetek tartósan fennállnak, orvosi segítséghez kell fordulni.

Az elliptikus tréner több fantasztikus hatása

Sokak számára a mindennapi futás fájdalmakhoz, sérülésekhez vezethet. Ennek megakadályozása érdekében az aktív helyreállítási edzéseket érdemes beépíteni a futóprogramba, ez ugyanis ad egy kis szünetet, kicsit változtat a rutinon, ez pedig segít fenntartani a motivációt.