Menü

A legveszélyesebb időszak

Tél vége van, így ebben az időszakban még inkább oda kell figyelnünk egészségünkre, szervezetünk ugyanis ilyenkor a legvédtelenebb.

Nem véletlenül csapnak le a különböző járványok hatékonyan ebben az időszakban, tél vége van, most már hónapok óta szegényesebben, kevesebb értékes ásványi anyagot és vitamint bevíve táplálkozunk. Kevesebbet mozgunk, kevés nap ér minket. Szervezetünk ilyenkor a legvédtelenebb.

Attól még, hogy ez igaz, nekünk is lehet beleszólásunk a dologba, azaz tudatos táplálkozással és különböző kiegészítőkkel segíthetünk immunrendszerünknek. Megéri!

Itt van például a D-vitamin, amely egyáltalán nem olyan népszerű, mint C, viszont nagyon fontos. Sajnos jellemző, hogy az emberek jelentős része egyáltalán nem foglalkozik a D-vitamin pótlásával, pedig a tél végén és tavasz elején erre mindenképpen szükség volna. Hiszen a D-vitamin hiánya a kisebb betegségek mellett akár a komolyabb egészségügyi problémák kockázatát is növelheti.

Ha nincs meg a megfelelő napsütés, márpedig nincs, akkor csakis a táplálkozással tudunk javítani a dolgon. Többek között a májban, a különböző halakban, olajos halakban, vagy más halas termékekben, a tojásban, gombákban és tejben találunk D-vitamint, de az élelmiszereket sok esetben érdemes kiegészíteni speciális készítményekkel.

A D-vitamin már kezdetektől nagyon fontos, a magzat és a csecsemők fejlődésében is kiemelkedő szerepet tölt be.

Fotó:
pixabay.com

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.