Menü

Kipróbáltuk mi is a fordított hajmosást, bevált!

Kiváló hajmosási tippel örvendeztetett meg minket a Yesssfaktor.hu, akik teszteltek egy újféle módszert, miszerint először használják a hajbalzsamot, és ezután a sampont, amitől a haj állítólag sokkal dúsabbnak hat. Muszáj volt nekünk is kipróbálnunk ezt a kis szépségtrükköt!

A titok állítólag abban rejlik, hogy bár a hajbalzsam fényessé, selymessé, puhává teszi a hajat, ezt a hatását a benne található olajaknak köszönheti. Ez azonban egyben el is nehezíti a hajat – írja az említett weboldal bloggere. Ha a két terméket fordítva használjuk, azaz hagyjuk hatni a balzsamot a szokásos, vagy akár annál hosszabb ideig, és csak ezután mosunk samponnal hajat, akkor a hajunk mentesül ettől a hátránytól, és sokkal dúsabbnak fog tűnni.

Tizenévesen hosszú és dús hajsörényem volt. Akkor még mit nem adtam volna egy kis hajritkításért! Az évek során mindez az ellenkezőjére fordult: hullámosan göndör hajam mennyisége kevesebb lett, hiába próbáltam ki mindenféle dúsító sampont és balzsamot. Olvastam róla, hogy a dúsító hatású készítmények ráadásul szárazzá teszik a hajat, és használatuk hosszú távon nem kedvez a hajszálaknak, így hát ezzel nem próbálkoztam tovább. Ellentétben a másféle készítmények végtelen sorával. Gondoltam, benevezhetnék hajkészítmény-tesztelőnek is, mert a hajam olyan erősen reagált a termékek különböző hatásaira. Ha jó minőségű volt a sampon és a balzsam, a hajam jobb tartásúvá vált, amennyiben pedig nem, akkor alig vártam az újabb hajmosást. Így hát tényleg kíváncsian vártam a fordított hajmosás hatását.

A balzsam- és samponcsere trükköt kétféle hajbeszárítási módszerrel teszteltem. Első alkalommal hajhabot használtam a hajam beszárításához. Az ötből hármas erősségű hajhabtól eleve mindig dúsabbnak hat a hajkorona, de ezúttal mintha még inkább érvényesült volna ez a hatás. Viszont könnyebben kócos lett, jobban látszottak a kis babahajszálak. A hajhab nélküli módot már nagyon vártam, mert akkor derül ki legjobban, hogy mennyire is valódi a hatás. Hozzáteszem, én kifésülés előtt azért használtam valamennyi „fújkodós”, lemosást nem igénylő hajbalzsam-sprayt.  Nyugodtan állíthatom: a jövőben rendszeresen így fogok hajat mosni, mert a hajam kb. olyan lett tőle, mint „a régi szép időkben”. Bár már nem olyan sűrű, mint annak idején, de sokkal dúsabbnak tűnik így. Valahogy élettel telibb, és jobb a tartása. Igaz, egy kicsit szárazabb is, mintha eredeti sorrendben használnám a termékeket, de ez épphogy csak annyit jelent, hogy valamivel kevésbé csillog (hozzáteszem a samponom és a balzsamom valamiféle aranyporhoz hasonló csillámszemcséket tartalmaz, ezek szerint a balzsamban van több belőle). Ez azonban igazán feláldozható annak érdekében, hogy a hajam sűrűbbnek és élettel telibbnek látsszon.

Próbáljátok ki bátran Ti is! 

Fotó:
pixabay.com

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.