Menü

Hagyományos tippek torokfájás ellen

Mi tegyünk, ha nem sikerült megelőzni a megfázást és egyik legmakacsabb tünetét a torokfájást? Hagyományos tippek, ötletek.

A modern ember mit is tehetne: rohan a gyógyszertárba. Nem csoda, hiszen a reklámok ígérete alapján tucatnyi szer van, amely megoldást jelenthet a kaparó, égető problémára.

Mások azonban a természetes gyógymódokra esküsznek. Most ezekből válogattunk.

Az egyik legkézenfekvőbb szer a méz, amelynek gyulladáscsökkentő hatása közismert, ráadásul többféleképpen is alkalmas a probléma kezelésére. Használhatjuk magában, kiskanállal adagolva, teában, vagy csak sima vízben elkeverve. A gyógyító koktélokhoz bátran keverhetünk citromlevet és gyömbért is.

Aztán itt van a gyógyteák és gyógynövények széles választéka. A kamillát a legtöbben gyermekkorunkból ismerjük, de a zsálya és a borsmenta is hatásos lehet.

Kissé drasztikusabb beavatkozás a sós vizes gargalizálás, amelyet nem mindenki bír, ugyanakkor fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatása van.

A torokfájás elleni harc alapja az, hogy próbáljunk meg minél több folyadékot fogyasztani. Ezekbe beletartoznak a levesek, különösen a húsleves ajánlott.

A fent említettek mellett a népi és a keleti gyógyászat is rengetegféle, fajta módszert ismer. Persze száz százalékos hatékonysággal egyik sem működik, van olyan, hogy egyszerűen csak ki kell várni a betegségét végét. Igaz, a tünetek enyhíthetőek.

Fotó:
pixabay.com

Mit tegyünk éjszakai köhögés ellen?

Az éjszakai köhögés több okból is kialakulhat, lehet szezonális megfázás, arcüreg- vagy mandulagyulladás, esetleg a fűtési szezonra jellemző száraz levegő vagy akár asztma, allergia miatt. Ha a tünetek tartósan fennállnak, orvosi segítséghez kell fordulni.

Az elliptikus tréner több fantasztikus hatása

Sokak számára a mindennapi futás fájdalmakhoz, sérülésekhez vezethet. Ennek megakadályozása érdekében az aktív helyreállítási edzéseket érdemes beépíteni a futóprogramba, ez ugyanis ad egy kis szünetet, kicsit változtat a rutinon, ez pedig segít fenntartani a motivációt.

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jelek, melyek vitaminhiányra utalnak

A vitaminhiánynak számtalan jele lehet: hajunk, körmünk, bőrünk mind árulkodhatnak hiánybetegségről. Szerencsére azonban van megoldás. Összeszedtük a leggyakoribb hiányállapotokat, valamint, hogy mit érdemes fogyasztani ilyen esetben.

Tünetek, amik a túl magas vasszintre hívja fel a figyelmet

A szervezetben a ferritin tárolja a vasat, így az alacsony szintje vashiányra, a magas pedig a vasraktárak fokozott telítettségére utalhat.