Menü

Jótékonysági festés Kozák Danutával

  • Dátum: 2014.10.30., 19:40

Az olimpiai bajnok kajakozó aktív közreműködésével valósult meg a Peter Cerny Alapítvány mentőbázisának felújítása, s jelentős festékadományhoz jutott a Down Alapítvány is. A non-profit szervezetek speciális festékeket kaptak, ami nem engedi elszaporodni a kórokozókat a falakon.

1100 négyzetméter falfelület és mennyezet kifestéséhez elegendő Medi-Farbe kórházfestéket adományozott a Poli-Farbe festék- és vakolatgyár a Peter Cerny Alapítvány számára közel 400.000 forint értékben. A koraszülött mentést végző alapítvány budapesti mentőbázisát a szervezet munkatársai festették ki társadalmi munkában. A munkálatokhoz Kozák Danuta olimpiai bajnok kajakozó is csatlakozott, aki a Poli-Farbe sportnagyköveteként szeretné felhívni a figyelmet az élhetőbb környezet és az összefogás fontosságára. A mentőbázis olyan speciális festéket kapott, amely  a baktériumokkal, gombákkal, penésszel szemben ellenáll, a benne lévő biocidoknak köszönhetően gátolja ezek megtapadását a falon. A festéknek köszönhetően a falak súrolhatóak, moshatóak, valamint fertőtleníthetőek, ami annyit jelent, hogy a fal fertőtlenítőszerekkel is tisztítható, a festékfelület ellenáll a tisztítószerek maró hatásának. Higiéniai, esztétikai és tartósság szempontjából a festéknek köszönhetően hosszú ideig megmarad a fal újszerű állapota.

– Alapítványunk 25 éve működik, mentőautóink több mint 61 ezer alkalommal vonultak ki. A mentőbázis festésére utoljára 8 éve volt lehetőségünk. A nagy igénybevétel miatt elhasználódott falakat immáron közel 4 éve szerettük volna kifesteni, hiszen a tiszta, rendes munkahelyi környezet nélkülözhetetlen a nagy felelősséggel és érzelmi jelenléttel végzett mozgó intenzív osztályos munkához. A koraszülöttmentésben elengedhetetlen higiénés fegyelem okán a Poli-Farbe adománya tehát indirekt módon hozzájárult az idő előtt és kis súllyal született babák megmentéséhez és kórházak közötti szállításához – mondta Dr. Somogyvári Zsolt, a Peter Cerny Alapítvány szakmai vezetője.

A felújítási munkálatok a közös összefogás eredményeként valósulhatott meg, önkéntesek, támogatók végezték a munkálatokat, illetve a festékgyár mellett, a Pannon Festék Hálózat tagja, a Kőházy - Tradíció Kft. eszközökre kiterjedő támogatása is hozzájárult a felújítás sikeréhez.

A gyermekmentőkkel egy időben a középsúlyos értelmi fogyatékos és halmozottan sérült gyermekek, fiatalok és felnőttek fejlesztését, önálló életvitelének segítését, valamint családjaik támogatását szolgáló Down Alapítvány 350.000 forint értékben kapott adományt a Poli-Farbe festék- és vakolatgyártól. A minőségi, magyar színes beltéri falfestékek lehetőséget teremtenek arra, hogy az alapítvány megszépítse budapesti gondozóházait, lakóotthonait és foglalkoztató műhelyeit, illetve vidéki üdülőit.

–Jelentős terhet jelent a Down Alapítvány számára, hogy a használatunkban lévő ingatlanokat évről évre tisztasági festéssel szükséges rendbe tartani. A festési munkálatokra a következő hetekben kerül sor, s azt reméljük, hogy a minőségi festékek tartós megoldást jelentenek az élhetőbb környezet megteremtése érdekében – mondta  dr. Gruiz Katalin az alapítvány elnöke.

Forrás, fotó:
krq.hu

Kék zónák

A születéskor várható átlag életkor a Földön a férfiak és nők esetében is 60 és 70 év közé tehető, viszont vannak olyan helyek a bolygón, ahol ezt a számot jócskán túllépik az ott lakók. Ezek a kék zónák.

Sikeres vesetranszplantáció állatból emberbe

Első nekifutásra talán meredeken hangzik, mégis van létjogosultsága az úgynevezett xenotranszplantációnak. Tudósok ezúttal immár második alkalommal ültettek át malacvesét emberi testbe. De hogyan is lehetséges ez?

Lukács Miki: „48 nm-en éltünk két kutyával és két macskával”

Lukács Miki és Peller Anna felelős gazdiként tudják, hogy nem csak saját és gyermekük egészségére kell odafigyelniük, kedvenceiket is számos betegség fenyegeti. Az egyik legalattomosabb ezek közül a szívférgesség, amelyet egyetlen szúnyogcsípéssel elkaphat a kutya, és akár az életébe is kerülhet.

Peller Mariann megoldása hisztihelyzetekre

A hiszti az első helyezett a modern szülők „nevelési parák” listáján.Az új Gyereklélek magazin 25 megoldást kínál nekünk, ezekből szemezgetünk néhányat, és megkérdeztük Peller Mariannt is, ő mit csinál „vészhelyzetben”.

Nyári Dia és Nagy Alexandra tavaszi tündérek lettek

Folytatódik a JOY magazin jótékonysági programja, a JOY-Tündér, amelynek keretében minden megvásárolt májusi lapszámmal a NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesületet is támogatják az olvasók. A JOY-Tündér nagyköveteiként Nyári Dia és Nagy Alexandra is szeretnék, hogy minél többen megismerjék az egyesület működését.