Menü

Kellemetlen íngyulladás

Az emberek többsége legjobban a fogszuvasodástól és az azzal járó kellemetlen orvosi beavatkozásoktól fél, ám az ínygyulladás hasonlóan gyakori és veszélyes szájüregi probléma.

A bakteriális foglepedék a fog szuvasodás mellett ínygyulladást is előidézhet. Ilyenkor ínyünk duzzadt, vöröses színűvé válik és hajlamos a vérzésre.

Ilyenkor még nincs nagyobb gond. A lényeg az, hogy érzékeljük a problémát, amely kezdeti szakaszában házi módszerekkel is hatékonyan kezelhető. A gyakori fogmosás, a megfelelő technikával és a megfelelő fogkrémmel (akadnak speciális ínyvédő termékek) csodákra lehet képes viszonylag rövid idő, akár egy-két hét alatt.

Tartósabb gyulladás, fájdalom, ínyvérzés esetén érdemes orvoshoz fordulni. A szakember könnyedén meg tudja állapítani, mennyire súlyos a probléma.

Amennyiben az ínygyulladás nincs kikezelve, annak komolyabb következményei lehetnek. Fogágybetegség alakulhat ki, ami azt jelenti, hogy a fognyak és az íny közötti rés kimélyül. Ebben a mélyedésben felhalmozódnak a gyulladást okozó baktériumok. A folyamat a fog elveszítéséhez, sőt súlyosabb egészségügyi problémákhoz is vezethet, tehát mindenképpen szükséges a speciális kezelés.

Az ínygyulladás és következményei remek hatékonysággal előzhetőek meg a helyes fogmosás elsajátításával. A legújabb kutatások hangsúlyozzák a szájüregi problémák, gyulladások és  szervezetünk általános egészségügyi állapotának összefüggéseit.

Fotó:
pixabay.com

Filléres trükkök

A szépségipar mindent el akar adni, nem győznek újabb alapanyagokat felfedezni, trendi csomagolásban új piperéket piacra dobni. Pedig, akkor is lehet valaki csinos, szép és ápolt, ha konkrétan ezer forintot szán rá ebben a hónapban, hogy foglalkozzon magával. Nézzük azt az ezrest!

Gondolnád?

Gondolnál arra, hogy a rágógumi miatt nem fogysz? Vagy az energiaital miatt? Hogy mi a baj a reggelizőpehellyel és miért nem egészséges a bolti gyümölcsjoghurt vagy salátaöntet?

Az esti étkezésben rejlő praktikák

Egyesek szerint este vétek kalóriát juttatni szervezetünkbe, hiszen arra a mozgáshiány miatt nincs szükségünk, azt testünk nem fogja elégetni, hanem testzsírként raktározza el.

Bőrfeszesítő ételek

Ha végleg le akarsz számolni a gödröcskékkel, akkor azt csak úgy érheted el, ha minden fronton támadást indítasz a cellulitisz ellen.

Van-e olyan, hogy túl sok alvás?

Hogy a kialvatlanság káros, arról mindnyájan hallottunk már, de valahogy sokkal nehezebb elképzelni, hogy létezik túlalvás is. Lehet, hogy csak azét, mert a mai világban a pihenésre is egyre kevesebb időnk jut, ezért el sem tudjuk képzelni, hogy azt túlzásba is lehet vinni.