Menü

Alapvető a higiénia

Az ősz bizony egyúttal a náthás, influenzás megbetegedések kezdetét is jelenti. Néhány alapvető higiéniás szabály betartásával azonban sokat tehetünk a fertőzések elkerülése érdekében.

Első lépésként, itt az ideje, hogyha még nem tettük, felkészíteni immunrendszerünket az őszi vírus szezonra. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a vitaminpótlás szerepét a betegségek megelőzése kapcsán, a megfelelő táplálkozás mellett, érdemes tabletták formájában is bevinni az ásványi anyagokat és a vitaminokat a szervezetünkbe.

Ezen kívül az alábbi tanácsokat fogalmazzák meg általában a szakemberek a fertőzések megelőzése érdekében. Közhelyes, de valóban fontos a rendszeres kézmosás, illetve érdemes ügyelni, hogy piszkos kézzel ne érintsük meg az orrunkat, és a szánkat.

Munkahelyeken közösen használt tárgyak (például: billentyűzet, asztal,telefon) is fő fertőzési forrást jelenhetnek, ügyeljünk ezen felületek tisztántartására, használat előtti fertőtlenítésükre.

A gyakori szellőztetés is segíthet megelőzésben, az állott, füllett levegőben ugyanis felszaporodnak a bacilusok, ami kedvez a cseppfertőzés útján terjedő fertőzéseknek.

A használt zsebkendők is fő bacilusforrást jelentenek, a fertőzések megakadályozása érdekében ezeket lehetőleg egyszeri használat után azonnal dobjuk a ki a szemétbe.

Az influenzás, náthás megbetegedések cseppfertőzések útján terjednek, ezért „járványok” idején érdemes kerülni a zsúfolt, zárt helyeket, valamint a betegekkel való közvetlen érintkezést (kézfogás, puszi).

Bár közhelyesnek hangozhatnak ezek a higiéniás előírások, apró odafigyelésekkel valóban megúszhatjuk a kellemetlenségeket.

Fotó:
pixabay.com

A Cordyceps, a Kínai Hernyógomba csodálatos hatásai

Ez a gyógygomba évszázadok óta meghatározó szerepet játszik a holisztikus orvoslásban, és régóta tisztelik ereje miatt, amely az öregedés ellen hat és az egészséget elősegíti. Az utóbbi évek kutatásai még lenyűgözőbb eredményeket hoztak a cordyceps gomba kapcsán, jelentve, hogy ez a kiemelkedő kiegészítő a sportteljesítményt is fokozhatja, támogathatja a szív egészségét és csökkentheti az gyulladást, egészségessé tesz.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?