Menü

Mi mindent határoznak meg génjeink?

A hajunk, a szemünk színét, a temperamentumunkat, de hajlamosíthatnak bennünket az alkoholizmusra, és a kutatók már a „boldogság gént” is felfedezték, amely befolyásolja, hogy ki mennyire lesz elégedett az életével, illetve milyen mértékben lesz optimista.

Újabb kutatások pedig arra vonatkozóan is szereztek információt, hogy a gének bizony még a házasságunk kimenetelét is kódolják. Ahogyan a betegségekre való hajlamot, úgy a belső tulajdonságokat is örökölhetjük szüleinktől, a „boldogság gén” hosszúságából például a szakértők szerint, következtetni lehet a párkapcsolattal való általános elégedettség mértékére.

Persze, ez a felfedezés még nem azt jelenti, hogy az emberiség megfejtette a boldogság titkát. Ha két ember bizonyos tulajdonságokban egyforma, akkor erősítik egymást, de ez nem csak pozitív adottságok esetén igaz. A párkapcsolatok tartóssága kétségkívül a hasonlóság és különbözőség speciális arányain múlik. Hiszen az azonosságok összekötnek minket, a különbözőségek pedig kompenzálnak, kiegészítik egymást.

És azt sem szabad elfelejtenünk, hogy génjeink önmagukban nem azonosak sorsunkkal, kijelölnek bizonyos kereteket, lehetőségeket, de döntéseink felelőssége alól nem mentenek fel. Sok mindent kódolnak, határoznak meg génjeink, ezek feltérképezése azonban nem arra való, hogy döntéseinkben irányt mutasson, és életünk forgatókönyve legyen. Ugyanakkor sokat segíthet problémáink tudatosításában, megértésében így azok megoldásában is.

Fotó:
pixabay.com

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.