Menü

Water your body: az alkalmazás, amely segít eleget inni

Kell a víz a testének! Igen, a víz, legyen az akár csapvíz, tisztított víz, ásványvíz, vagy forrásvíz – de víz legyen. Ezen kívül talán még a zöldtea alkalmas (mértékletesen), hogy pótolja a szervezet számára szükséges folyadékot. De sem a feketetea, sem az üdítők, szörpök, alkoholos italok nem alkalmasak arra, hogy valóban hidratálják a testet. Így a vízfogyasztás nagyon fontos. Sok orvos vallja, hogy ez az egészséges szervezet legfőbb alapeleme, és rengeteg betegség oka csupán az, hogy valaki nem iszik elegendő folyadékot.

Ezt azonban nem is olyan könnyű kivitelezni. Elhatározzuk, hogy igen, mától aztán…! Bepakoljuk a vizespalackot a táskánkba, a kocsiba, és három nap múlva már csak azt vesszük észre, hogy ugyanúgy elfelejtettünk eleget inni – de legalább mindig kéznél van egy fél kilós – másfél kilós súlyzónak használható flakon. Ismerős ez a szituáció önnek is? Akkor tanuljon meg inni!

Az egyik jó módszernek tartják, ha felosztjuk a napot az ivások időtartama szerint is. A reggeli fogmosás előtt fél liter, majd délelőtt még fél liter, aztán ebédkor, uzsonna idején, majd a vacsora körül szintén fél-fél liter vizet ajánlott meginni. Így már összejön napi 2,5l víz elfogyasztása, ami nem rossz… De ha még így is elfelejt inni, akkor használja eszének ismét az okostelefonját! Lassan elmondhatjuk, hogy mindenre van egy jó alkalmazás – igen, a vízfogyasztásra is.

A legkedveltebb ezek közül a Water your body, amelyet nagyjából 90 ezer felhasználó telepített már a Google Play áruházban ingyenesen, de az App Store-ban is elérhető nem egészen 1 dollárért. Ennyit igazán megér az egészségünk, főleg ha egy ilyen praktikus applikációról van szó. Beállíthatja a súlyát, és a meleg, vagy sportolással töltött napokat külön jelölheti, mert akkor a rendszer plusz folyadékbevitelt javasol. Értesít, ha innia kell, így nem fogja elfelejteni! Beállíthatja, hogy mit és mennyit ivott: víz, sör, üdítő, vagy kávé, csészényi, pohárnyi, flakonnyi, stb. Így hiteles képet fog kapni a folyadékfogyasztásáról: mikor ivott ma utoljára és mennyit, sőt dátum szerint is visszanézheti, hogy mennyit ivott. Akit zavar az értesítés arról, hogy igyon, az ki is kapcsolhatja ezt a funkciót, noha enélkül közel sem olyan hatékony, bár dokumentálásra így is alkalmas. Beállíthat részleges értesítéseket is, ami azt jelenti, hogy bizonyos időszakokban (pl. alváskor) az alkalmazás nem fogja Önt értesítéssel zavarni.

Vigyázzon az egészségére és a hidratáltságára a Water your body-val! 

Fotó:
pixabay.com

Mit tegyünk éjszakai köhögés ellen?

Az éjszakai köhögés több okból is kialakulhat, lehet szezonális megfázás, arcüreg- vagy mandulagyulladás, esetleg a fűtési szezonra jellemző száraz levegő vagy akár asztma, allergia miatt. Ha a tünetek tartósan fennállnak, orvosi segítséghez kell fordulni.

Az elliptikus tréner több fantasztikus hatása

Sokak számára a mindennapi futás fájdalmakhoz, sérülésekhez vezethet. Ennek megakadályozása érdekében az aktív helyreállítási edzéseket érdemes beépíteni a futóprogramba, ez ugyanis ad egy kis szünetet, kicsit változtat a rutinon, ez pedig segít fenntartani a motivációt.

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jelek, melyek vitaminhiányra utalnak

A vitaminhiánynak számtalan jele lehet: hajunk, körmünk, bőrünk mind árulkodhatnak hiánybetegségről. Szerencsére azonban van megoldás. Összeszedtük a leggyakoribb hiányállapotokat, valamint, hogy mit érdemes fogyasztani ilyen esetben.

Tünetek, amik a túl magas vasszintre hívja fel a figyelmet

A szervezetben a ferritin tárolja a vasat, így az alacsony szintje vashiányra, a magas pedig a vasraktárak fokozott telítettségére utalhat.