Menü

A nagyképű állatok blogot és könyvet írnak

A blogok elterjedése óta népszerűek a szórakoztató, állatokról, vagy gyerekekről szóló internetes naplók. Ezek közül is nagy kedvenc már egy ideje két „állati” blog: az egyik Demény, a kötsög oldala, aki egy vizslakutya, a másik pedig Alfi, a világuralomra törő vérmacska blogja. Aki könnyed kikapcsolódásra vágyik, és szereti az állatokat, azoknak javasoljuk, hogy ebédidőben látogassanak el a két nagyképű egyéniség oldalaira. A nevetés garantált. Mondhatnánk, hogy rajtuk keresztül még a kevésbé állatrajongók is megszerethetik a szőrös társainkat, de sajnos nem biztos. Ők nem arról híresek, hogy szeretnivaló kis plüssök, hanem igazi személyiségek, akiknek az ágyban heverészés természetesen engedélyezett. És még sok minden más is.

Kutya-ugatás Deménytől

Demény a vizsla, akit gazdija mentett meg a menhelyről. Mindez olyan jól sikerült, hogy Demény nemcsak hogy beköltözött Judit otthonába, hanem egyenesen átvette az uralmat. Így szerinte ő lett a diktátor, aki egy igazi celeb – ez utóbbi mondjuk nem áll távol a valóságtól. Rengetegen ismerik a „véleményvezér és ikon” blogját, valamint facebook-oldalát, utóbbinak jelenleg több, mint 27 ezer kedvelője van. Akik természetesen a mancsai előtt hevernek. Deménynek van még két lakótársa, akik nem kevésbé unalmasak: Max, a fekete orrú vizsloid, aki kórosan rajong a mukikért, azaz a plüssállatokért. Minimum annyira, mint Demény a töpörtyűért, hiszen a nagyvezér világában a töpi a fizetőeszköz, hát mi más? Ezen kívül elviselnek egy szőrszínben hozzájuk passzoló macskát is az otthonukban, Ivánt, aki szintén meg van győződve az egyeduralmáról Deményhez hasonlóan, még akkoris, ha „kötsög” hálótársa néha a szájában húzkodja a földön. Persze, sohasem eszi meg, csak úgy szeretetből, és a miheztartás végett. Hát így éldegélnek ők négyen, és a Demény-élmény a facebook-oldallal együtt az igazi. Itt napi több, vicces kommentekkel tarkított fotót láthatunk erről a rendhagyó családról, ahol a hétfők kifejezetten népszerűtlenek, ellentétben a feltúrható szemeteskukákkal, ami Deményvezérünknek maga a kánaán. Most esetleg kevesebb lehetősége van kukázni, mert a gazdija zárható kukát vett a trollkodás megelőzésére, mert éppen könyvet ír a deményizmusról.

Demény blogja: http://demenyakotsog.cafeblog.hu/

A diktátor honlapja: http://www.demenyakotsog.hu/

A világuralkodó vizslakirály facebook oldala: https://www.facebook.com/demeny.a.kotsog

Alfimacsek, avagy a macskarmageddon megtestesítője

Alfi, a macska egy szabadszájú írózseni. Legalább annyira szereti a halat, mint a csúnya szavakat, és annyira nem szeret mondatot abbahagyni, mint amilyen utálatosnak tartja a lecsót. (Mi értelme is lenne az ételnek és az életnek hús nélkül Alfi szerint?) Az olvasóközönség mégis hódol a szürkeszőrű őfensége előtt, hiszen a blogon és facebook oldalon kívül már két kötetet is lekarmolt ez a nagyságos macska. Vérmacska, avagy a világuralom Alfira tör címen futnak ezek a remekművek, amelyeknek világhíre természetesen csak rövid idő kérdése. Attól függ, hogy Szőri mennyire szedi össze magát, hogy népszerűsítse ezt a drága állatot (értéke: két fröccs). Szőri, azaz Simon Tamás író az a szerencsés, aki ennek az isteni macskának a gazdája lehet. Remélhetőleg értékeli életének ezen csodáját, hogy egy olyan cicus dorombol az ágyában, akinek a kilenc életéből valamelyik bizton arról szólt, hogy fáraókon uralkodott Egyiptomban. Szerencsétlenségére Alfi sem él egyedül, mert egyéb macskarezsim is tarkítja a királyságát – legnagyobb bánatára, hogy nem egyedül ő kapja meg a az összes alutasakos husit. Alfi életét is érdemes nyomon követni a facebook-on, mert Deményhez hasonlóan itt is szórakoztató fotókat találunk a cicabirodalom szépséges lakóiról. A kommenteket a cseppet sem kedves Alfimacs garantálja. Romantika-túltengőknek a valóvilágba való visszatéréshez is ajánlja magát Alfi, akiben az Univerzum összes jó tulajdonsága manifesztálódott. Na jó, talán a kedvességen és jószívűségen kívül.

Alfi blogja: http://alfimacsek.cafeblog.hu/

Az uralMacska facebook oldala: https://www.facebook.com/alfimacsek

Fotó:
pixabay.com

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!