Menü

Tanuljon nyelvet az okostelefonján!

Az okostelefonon, tableten elérhető applikációk manapság már az élet minden területén használhatóak, így a nyelvtanuláshoz is kiváló lehetőséget nyújtanak. A Fun Easy Learn alkalmazásaival a nevének megfelelően vidáman és könnyen tanulhat sokféle nyelven.

A név becsapós lehet, ugyanis a Fun Easy Learn nyelvtanuló alkalmazásai nemcsak az angoltanuláshoz nyújtanak segítséget. 6000 szót jegyezhet meg általa ezen kívül németül, franciául, spanyolul, olaszul, oroszul, kínaiul, japánul, törökül, lengyelül, koreaiul, vagy akár svédül. Felsorolni is hosszú lenne a listát, ugyanis az alkalmazást 50 nyelvre fordították le. Akár külföldi barátainak is ajánlhatja a magyar nyelv elsajátításához.

A legjobb benne, hogy az applikáció a vizuális memóriánkat is segítségül hívja a tanuláshoz. Egy-egy szót többféle módon is próbál beégetni a memóriánkba: képek, kiejtés, vagy a szó leírása alapján, összesen 7 féle módon. Nemcsak főneveket, tárgyakat mutat be, hanem igéket és mellékneveket is. Aki az alkalmazásban található összes szót megtanulja, az 6000 szót fog tudni a kiválasztott nyelven. Ez kiváló eredmény, ha azt nézzük, hogy a hétköznapi nyelvben kb. 1500 szót használunk, a középfokú nyelvvizsgán nagyjából 4000 szót szükséges tudni, az emberek átlagos szókincse pedig 5 és 10 ezer szó között mozog.

A Fun Easy Learn használatához nem szükséges wifi, vagy mobilinternet, csak a letöltéskor. Folyamatosan értesít, ha az alkalmazás valamely témaköréhez új szó érkezik. A program 15 témakört, és ezen belül 140 résztémakört tartalmaz, így mindig arról tanulhat, amihez épp kedve van, vagy választhatja, hogy véletlenszerű témákat kapjon. Egy-egy résztémakör végigfuttatása után mindig visszajelzést kap, hogy milyen szinten sikerült elsajátítani az adott részt.

Az applikáció három szintű nyelvtanuláshoz alkalmas: a kezdőben 1000 szót, a középhaladó részben 3000-et, a haladóban pedig 6000 szót sajátíthatunk el kellemes és könnyed módszerekkel. Gyerekeknek is ajánlott, mivel képes szótár lévén kiváló lehetőséget nyújt a játékos nyelvtanulásra, amely egyszerre fejleszti a helyesírást és a kiejtést is.

Az alkalmazás Androidos készülékekhez elérhető. Senkit se ijesszen meg, hogy nevének fordítása elsőre furcsának tűnhet: a Google Play-ben az alábbiak szerint jelenik meg: Angol tanulás 6000 szavak, Német tanulás 6000 szavak, stb. Jó hír, hogy az applikáció teljesen ingyenesen használható!

Bővebben a Google Play Áruházakban tájékozódhat, vagy a www.funeasylearn.com weboldalon, valamint az alkalmazás facebook oldalán.

Indulhat a nyelvtanulás! 

Fotó:
pixabay.com

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.