Menü

Mi a jó ébredés titka?

A reggeli ébredés meghatározhatja a napot. Az állítás igaz, csak nem úgy, ahogyan azt a legtöbben gondolják. A rossz rutin káros lehet.

Ahány ember, szinte annyi alvási és ébredési szokás. A személyes rutin létjogosultságát nem is kritizálják a szakemberek, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben és egészségesen élünk, nincs értelme változtatni.

Ezzel szemben számos rossz és káros rutin akad. Az egyik ilyen az ágyból való kipattanás, ez rosszat tehet izmainknak és ízületeinknek egyaránt, de szervezetünk működését, például a vérnyomáson keresztül, is negatívan befolyásolhatja. Érdekesség, hogy a másik véglet, a vissza- visszaszundikálás sem jó. Hozzáértők szerint sokkal egészségesebb, ha egyetlen csengésre, vagy más jelzésre ébredünk fel és nem alszunk még 10, vagy 20 percre vissza.

Az sem mindegy, hogy ébredés után, hogy kezdjük a napot. Sokan kihagyják a reggelit, pedig a szervezetnek szüksége van energiára. Főképp akkor, ha egyébként a délelőtt folyamán sportolunk is.

Az emberek ideje általában kötött, ennek ellenére mindig akad lehetőség arra, hogy lassítsuk itt-ott a nagy rohanást. Ez a lassítás később igencsak jól jöhet, ha reggel jut egy kis idő a kötelező feladatokon kívül másra is, energiát spórolhatunk a nap további szakaszára.

A fentiek a bal lábbal felkelés esetére is állnak, jó rutin kialakításával akkor is sokat javíthatunk kedvünkön, lelkis és testi állapotunkon, ha esetleg az első szemnyitáskor nem érezzük túl jól a bőrünkben magunkat.

Fotó:
pixabay.com

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.