Menü

Kempingezz Palóznakon!

A szabad nyaralást kedvelőknek ajánljuk szeretettel a Balaton északi partján, Palóznak és Alsóörs határában lévő Európa Kempinget. A név nem véletlen, valóban európai színvonalú élményben lehet részünk! Ezt bizonyítja, hogy a világ minden tájáról érkeznek ide az üdülni vágyók: nemcsak a német vendégek a mindennaposak, július végén a dán nyaralók voltak többségben.

A parcellázás megfelelően szervezett, kiváló sátor- és lakókocsihelyekkel, parkolókkal ellátott hatalmas területen fekszik a kemping, amelynek egyedi közösségi hangulata van. Olyan, mintha egy egyedi hangulatú, zárt kis nyaralófaluban lennénk. A közvetlenül a vízparton fekvő kempingben vidám animátorok biztosítják a szórakozást, és a helyi büfében még zenés esten is részt vehetünk. Nemcsak tánc és zene biztosítja az aktív időtöltést, hanem medencék, ping-pong, valamint tenisz- és horgászlehetőségek. A parton bérelhetünk felnőtt- és gyermekkerékpárt, tandembiciklit, kajakot, vizibiciklit, vagy akár tanulhatunk szörfözni is. Érdekesség, hogy itt található a Katamarán Sportegyesület bázisa, így adott az oktatás és bérlés lehetősége is.

Kár azt hinni, hogy kisgyerekekkel merész dolog a kempingezés, ugyanis az Európa Kemping elnyerte a kiemelten gyerekbarát minősítést, mivel játszótér, pancsoló, és játszószoba is található a területén. Kiváló vendéglátóhelyeket találhatunk a területén és a szomszédságában. A kutyával érkezőket is szeretettel látják, az üdülőhely egy része viszont kutyamentes övezet.

És hogy mit találhatunk a közelben? Kelet felé Balatonalmádi, nyugat felől pedig Csopak és Balatonfüred van könnyen elérhető távolságban. Helyben is adott a színvonalas szórakozás lehetősége: augusztus 9-10-én rendezik meg a palóznaki Jazz és Bor Pikniket, az alsóörsi kocsmamozi pedig az egész szezonban egyedi élményeket nyújt.

Külön említésre méltó, hogy a kemping felszerelt konyhával, tiszta zuhanyzóval, WC-papírral mindig ellátott toalettel, mosószalonnal rendelkezik. Délután 1 és 3 óra között déli csendespihenő biztosítja a kellemes üdülést, a biztonságról pedig a portaszolgálat és az igénybevehető széf gondoskodik. 

Fotó:
pixabay.com

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.