Menü

Mit kezdjünk a málnával?

Végre eljött a málnaérés ideje! A háziasszonyok (szerencsés esetben a háziurak is) készítik a szörpöket, lekvárokat. De mire használhatjuk még a málnát, ha sok a termés, vagy ha ládányit vásárolunk belőle?

  • Tegyük a limonádéhoz! A legistenibb málnás limonádé receptje az alábbi: bodzaszörpöt hígítsunk fel vízzel, és csavarjunk bele citromot, valamint áztassunk is bele feldarabolt citromot és lime-ot. A málnát kicsit törjük meg úgy, hogy a szemek csak egy kicsit nyomódjanak meg, és így keverjük a limonádéhoz. Hűtve fogyasszuk a rózsaszínű italt.
  • Nagyon finom és egészséges nyári desszert, ha a túróhoz kevés natúr joghurtot, valamint eritritet (édesítőszer) keverünk, majd hozzáadjuk az összenyomkodott málnát.

  • Szintén kiváló desszert, ha vaníliapudingba egészben málnaszemeket nyomkodunk, majd dermedés után, hűtve fogyasztjuk. 
  • Dobjuk fel a fagylaltot friss málnával! Nem muszáj házilag készült fagylaltnak lennie, a boltban vásárolható jégkrémdesszerteket is tuningolhatjuk vele.
  • Fogyasszuk magában a málnát, csokoládészósszal leöntve! Ha cukormentes csokiöntetet szeretnénk, készítsük el házilag, max. negyed óra alatt elkészülhetünk vele.
  • Készítsünk málnás shake-t! Turmixoljunk össze 25 dkg málnát natúr joghurttal, facsarjunk bele egy kis citromlevet, majd öntsük fel vízzel a kívánt krémes, de iható állag eléréséig.
  • Gondoljunk a téli napokra is! Tegyünk el „gurulós málnát” a mélyhűtőbe. Leszárítva helyezzük műanyag dobozba. Ha helyszűkében szenvedünk, akkor kicsit össze is turmixolhatjuk: 1-2 nyomás a turmixgépen elegendő. Ennél jobban azonban ne aprítsuk össze, mert akkor már csak püré formájában tudjuk eltenni. A mélyhűtött málnát ugyanúgy tudjuk használni a fenti receptekhez szezonon kívül is. 

Fotó:
pixabay.com

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!

Gyógynövények emésztési problémákra

Immunsejtjeink 80%-a a belekben található, a bélrendszer tehát egy nagyon érzékeny, intelligens szervünk, ami egész testünk működéséért felelős.Az emésztési problémák is fontos jelzések, melyek mutatják, hogy valami nincs rendben a szervezetünkben. Ezek a gondok több-kevesebb rendszerességgel mindenkinél felbukkannak enyhébb vagy súlyosabb formában.