Menü

Cukormentesen édes hétköznapok

Múlt heti cikkünkben bemutattuk, hogy milyen egészséges édesítőszereket ajánlunk. De mi a helyzet akkor, ha valamilyen hétköznapi cukorterméket szeretnénk helyettesíteni? Olvassa el tippjeinket, hogy egészségesen édes életet élhessen!

Porcukor helyett:

Kevés helyen kapható porrá őrölt egészséges édesítőszer, és ha mégis, akkor az eredeti terméknél is borsosabb áron. Oldjuk meg magunk, hiszen az eritritet, nyírfacukrot könnyedén ledarálhatjuk kávédaráló segítségével! Ha ételdíszítéshez használjuk, akkor a „porédesítőt” finoman szitáljuk át.

Vaníliás cukor (vanillincukor) helyett:

Vásárolhatunk vaníliás édesítőket, de ezek még mindig nem elterjedtek, és mi is elő tudjuk állítani házilag. Bár a klasszikus módszer is közkedvelt, hogy vaníliarudat helyezünk az édesítő dobozába, ennél intenzívebb hatást érhetünk el egy vaníliaőrlő segítségével. A borsdarálóhoz hasonlító, csak annál kisebb eszköz segítségével frissen őrölhetünk vaníliát a süteményekbe, és magunk készíthetjük el a lehető legfinomabb vaníliás édesítőt: egy kisüvegnyi édesítőszerhez jó adag vaníliát darálunk úgy, hogy összekeverés után a vaníliaszemek és darabok már láthatóak a kristályszemek között. Felhasználás előtt hagyjuk állni 1-2 hétig az intenzívebb ízhatás elérése érdekében!

Kockacukor helyett:

Kávé, tea, vagy limonádé mellé elegáns formában kínálhatunk édesítőt, ha otthon készítünk „kockacukrot”, persze édesítőszerrel. Ehhez a kristálycukorhoz hasonló formában kapható édesítők alkalmasak. Keverjünk össze egy bögrényit 1 evőkanál vízzel. Kb. nedves homokhoz hasonlító állag elérésére törekedjünk. Ha a barna cukorhoz hasonló színezetet szeretnénk elérni, akkor tegyünk a masszához egy kis fahéjat is. Mindezt szilikon formákba helyezzük, jól belenyomkodjuk, majd még frissen, óvatos mozdulatokkal kinyomjuk a formából. Utána szárítsuk még 1 napig. Hát nem elegánsabb a klasszikus kockacukornál? És még egészségesebb is. 

Fotó:
pixabay.com

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!

Gyógynövények emésztési problémákra

Immunsejtjeink 80%-a a belekben található, a bélrendszer tehát egy nagyon érzékeny, intelligens szervünk, ami egész testünk működéséért felelős.Az emésztési problémák is fontos jelzések, melyek mutatják, hogy valami nincs rendben a szervezetünkben. Ezek a gondok több-kevesebb rendszerességgel mindenkinél felbukkannak enyhébb vagy súlyosabb formában.

Gomba vásárlásnál erről mindenképp tudnod kell!

A fehérkalapú csiperkegomba igencsak keresett árucikk, de kevesen tudják úgy elkészíteni, hogy a lehető legtöbb tápanyag benne maradjon, miután a tányérra kerül. Akkor most nézzük, hogy miként kell úgy gombás finomságot készíteni, hogy annak ne csak az íze, hanem a tápértéke is kiváló maradjon.