Menü

„Beteg voltam, meggyógyultam” pályázat – írja le történetét!

Kutatások igazolták az írás gyógyító hatását, a naplót írók körében lényegesen kevesebb megbetegedést tapasztaltak. Ennek az az oka, hogy ez a velünk történt események feldolgozásának egyik kiváló formája, ezért még rákbetegeknél is alkalmazzák terápiás céllal.

Ez az egyik előnye az Élő Irodalom – Élő Könyv Műhely által meghirdetett felhívásnak: prózaíró pályázatot hirdetnek „Beteg voltam, meggyógyultam 2” címmel. Amint azt a névben szereplő szám jelzi, a pályázat második alkalommal kerül kiírásra. Az első fordulóra beérkezett művekből könyvet adtak ki ugyanilyen címmel, amelyben 57 gyógyulástörténetet olvashatunk. Kell ennél nagyobb motiváció egy betegnek, vagy családtagjainak? Azt mondják, a reménynél nincs nagyobb ajándék, és ez a könyv pontosan ezt tudja szolgáltatni.

Olyan szépirodalmi stílusú műveket vár a pályázat kiírója, ahol a neveket, helyszíneket lehetőleg megváltoztatják, de a történetek pozitív kicsengésűek, azaz a beteg felépült, kilábalt, vagy kiutat talált betegségéből. Viszont nem muszáj saját gyógyulásunkról írni, lehet az akár barátunkkal, ismerősünkkel megtörtént eset is, de mindenképpen tényirodalmi formában. Az írások beküldésének határideje: augusztus 15.

Egyre népszerűbbek hazánkban is a gyógyulástörténetek, hasonló pályázatok. Nemrégiben a Terézanyu Pályázaton Hétköznapi Hősnő Különdíjat adtak át Legáth Tiborné Bata Gyöngyinek, aki a petefészekrákból való gyógyulásának történetét írta le. Őt az önérzete, a felelősségérzete segítette át a legnehezebb időszakon, valamint az, hogy újfajta formájában tapasztalta meg a szeretetet, amellyel körülvették. 

Fotó:
pixabay.com

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.