Menü

Mit tehetünk a ráncok ellen?

A ráncok megjelenése természetes velejárója az öregedési folyamatnak, megakadályozni nem tudjuk, de életvitelünk jelentősen befolyásolja bőrünk állapotát is.

A ráncok kialakulása tehát természetes folyamat, de egyáltalán nem mindegy hogy milyen arányban és milyen mélységben jelennek meg arcunkon. Arcbőrünk híven tükrözi nemcsak a genetikai adottságokat, hanem bizony életmódunkat és táplálkozási szokásainkat is.

A bőr idővel vékonyabbá, szárazabbá és rugalmatlanabbá válik, mivel fokozatosan elvékonyodik a kötőszöveti állomány és csökken a vízmegkötő képessége is.

Arcbőrünk egészségének megóvása érdekében a legfontosabb a megelőzés. A sok alvás például nemcsak üres közhely, hanem valóban javíthat bőrünk állapotán. Persze nemcsak az alvás regeneráló hatása fontos ebből a szempontból, hanem az is, hogy ilyenkor pihennek arcizmaink, ugyanis például nem gesztikulálunk. Viszont emiatt nem mindegy, hogy milyen pozícióban alszunk, ha nyújtott nyakkal háttal fekszünk, akkor tudnak igazából kisimulni rácaink alvás közben.

A dohányzás jelentősen befolyásolja bőrünk állapotát, mivel egyrészről antioxidánst von el a szervezettől, másrészről pedig szűkíti a perifériás ereket. Ennek következtében fokozza a bőr elvékonyodását, és a ráncok kialakulását, elmélyülését.

A túlzott napozás, szolizás is hasonlóan károsítja bőrünk állapotát, és gyorsítja az öregedési folyamatokat. A D-vitamin persze nagyon fontos, de a sok napozás, nem is beszélve a leégésről, vízhiányossá teszi bőrünket, és még több ráncot eredményez arcunkon.

A táplálkozás is fontos tényező lehet a ráncok elleni küzdelemnek, pontosabban bőrünk egészségének megőrzése érdekében. Fogyasszunk előszeretettel antioxidánsokban gazdag gyümölcsöket, zöldségeket, valamint omega-3 zsírsavban gazdag élelmiszereket, és ne feledkezzünk meg a gyakori folyadékpótlásról sem!

A súlygyarapodás, illetve a hirtelen fogyás is nyomot hagy bőrünkön. Ezért az állandó, radikális súlyváltozás a ráncok kialakulásának kedvez. Egyébként a szakértők arctornát is javasolnak a ráncok ellen, léteznek kifejezetten erre a célra kidolgozott módszerek.

Fotó:
Pixabay.com

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!