Menü

Techforradalom! Jön az okoszemüveg és társai

Még szinte alig szoktuk meg az okostelefonok újabb és újabb rohamát, máris itt vannak a legmodernebb kütyük élükön az okosszemüveggel, amelyet most először meg is lehetett vásárolni.

A Google Glass forradalmasíthatja a számítástechnikát és ennél még többet tehet: átalakíthatja az emberek mindennapi életét. Úgy, mint az okostelefon, csak jóval hatékonyabban, mert a szemüveg egy sokkal közvetlenebb, immáron kibogozhatatlan kapcsolatot hoz létre ember és gép között.

Ezt a gépet most lehetett először megvásárolni, csak egy napig, és csak az Egyesült Államokban. A hagyományos tendenciát követve azonban nem lehetnek illúzióink: az okosszemüveg és vele együtt az összes testen viselhető technológia (például az okosóra) komoly, világméretű pályafutás előtt áll.

Ez a technológia szó szerint forradalmasíthatja az emberi létet, hiszen a kütyük az alapvető, mindennapi cselekvéseinket segítik, szabályozzák majd. Amolyan kommunikációs összekötők lesznek köztünk és a külvilág között, a borús jövőképet festők szerint olyannyira, hogy nélkülük egy idő után cselekvőképtelenné válunk.

Például az alvás szabályozásától az étkezés szervezésén és alapvető egészségügyi állapotunk nyomon követésén át egészen a közlekedésben nyújtott segítségig ezek a kütyük veszik át a főszerepet életünkben, azaz mindenütt jelen lesznek. Kihagyhatatlanul.

A testen viselhető technológia előőrse gyorsabban itt lesz mint gondolnánk, a többi pedig már jön magától.

Persze számos kérdés felvetődik használatukkal kapcsolatban, mindjárt itt vannak a személyiségi jogi problémák, bár látva az emberek internetezési szokásait és közösségi oldalakon mutatott általános magatartását, ez nem fogja megállítani a technológia elterjedését.

Fotó:
pixabay.com

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.