Menü

Megelőzés természetesen

Miután megbetegszünk, azonnal igyekszünk valamivel orvosolni a problémát. Ki-ki vérmérséklete szerint: nyakra-főre szedett gyógyszerekkel, vagy természetes úton. Van más választás is.

Mégpedig a megelőzés, amelyet nem lehet elégszer hangsúlyozni. Az emberek általában már csak olyanok, hogy azonnal keresik az adott probléma megoldását. Sokszor mindegy milyen áron, csak a cél, a gyógyulás a lényeg. Ha még egy kicsit előrelátóbbak lennénk, belátnánk, hogy a leggyorsabb gyógyulás az, ha meg sem betegszünk, és bizony ezért sokat is lehet tenni.

Például különböző gyógynövények, természetes készítmények tudatos használatával, mindennapjainkba, étrendünkbe való beépítésével. A gyógynövényekben az a jó, hogy hatalmas az irodalmuk, mivel az emberiség évszázadok, vagy akár évezredek óta használja őket. Persze ez azt is jelenti, hogy olykor kicsit nehéz eligazodni világukban, de mindenképpen pozitív, hogy ezek gyógyítási/megelőzési szerek, módszerek olyan „teszten” estek át, amelyen egyetlen újkori medicina sem.

Nézzünk néhány példát!

Itt van a csipkebogyó, amelyet nagyon sokan egyáltalán nem ismernek és/vagy használnak, pedig akkora C-vitamin tartalommal rendelkezik, mint egy zacskónyi citrom. Bátran erősíthetjük vele szervezetünk ellenálló képességét, emellett kihasználhatjuk gyulladáscsökkentő és emésztésserkentő hatását is.

A fekete retek még kevésbé ismert. Ez a növény a C-vitamin mellett még egy fontos tulajdonsággal bír, a légúti megbetegedések egyik fő ellensége. Nagy előnye, hogy saláta formájában egyszerűen fogyasztható.

Szintén immunrendszerünk erősítésére szolgáló növény a kasvirág, amelynek hatóanyagát gyökere tartalmazza, és általában folyékony formában kerül piacra.

Fontos tanács, hogy a különböző gyógynövényeket csak szakember tanácsával, illetve elegendő tapasztalat mellett szabad rendszeresen alkalmazni, hiszen a betegség pontos becélzása ugyanolyan fontos, mint maga a használat.

Fotó:
pixabay.com

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.