Menü

A hit és a siker kapcsolata

Sok minden kell ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Az optimizmus, az önbizalom, a magabiztosság, a céltudatosság mindenképpen meghatározó tényezőnek tűnik a sikerhez vezető úton. Mindezek azonban magukban rejtik a hit jelentőségét, hit nélkül nincs siker.

A hit számos dologban megmutatkozhat (nemcsak vallással kapcsolatban), hihetünk a sorsban, önmagunkban, a szerencsében, vagy akármilyen természetfeletti erőben. A hit sokféleképpen megnyilvánulhat, és tárgyat ölthet, a közös pont, hogy a legtöbb esetben aktivizál, és plusz energia forrásként működik.

Ebből kiindulva talán már nem is olyan jelentős felfedezés, hogy a hit bizony elengedhetetlen feltétele a sikernek. Ez a fajta hit persze nem azt jelenti, hogy hátradőlve várom és elvárom az eredményeket. Az aktív hit inkább egy általános optimizmust jelent, mely komoly erőforrásként segít minket céljaink elérésében. Átsegít minket a kudarcokon, a kríziseken, mert ha ezeken a pontokon megállnánk és leragadnánk, akkor sikereket sem érnénk el.

Furcsán hangozhat, de hit esetében is beszélhetünk tudatosságról, bizony néha hitünket is meg kell támogatni, gyógyítani. Fontos az önbizalom építés, a céltudatosság, a másokba vetett bizalom. Emellett lényeges a nyitottság is, sokszor váratlan csatornákon érkezik a megerősítés, vagy az inspiráció, amely új lendületet adhat hitünknek. Ilyen lehet egy jó beszélgetés, egy váratlan találkozás, egy meditatív elmélyülés, egy ima, vagy egy könyvben olvasott megragadó gondolat. Ezek mind táplálhatják hitünket, segítve minket ezzel a sikerhez vezető úton.

Fotó:
pixabay.com

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.