Menü

Praktikák hagymaszag ellen – fintor helyett mosolyt az arcokra

Ismeretes, hogy a vöröshagyma és a fokhagyma fogyasztása nagyon jó hatással van az egészségünkre. Ám a fogyasztását kísérő, hosszú ideig tartós hagymaszag miatt, aki szereti, az is többször meggondolja, hogy mikor egyen ebből az rendkívül jótékony hatású fűszernövényből.

Főleg nyersen fogyasztva többek között serkenti a mirigyeket, erősíti az immunrendszert és antibakteriális hatása is van. Emellett segíti a fehérjék, szénhidrátok, zsírok lebontását, csökkenti a vérnyomást, vízhajtó hatású és jelentős szerepe van a vérképzésben. Rengeteg vitamint tartalmaz, úgy, mintA, C, E, és B vitamin, valamint a kálium, kalcium, foszfor és vas. A vöröshagyma fluort is tartalmaz, amely védi a fogzománcot. Meggátolhatja a rák kialakulását, megfázáskor csillapítja a köhögést és enyhíti a panaszokat.

Ezeket a kedvező hatásokat pont azok az anyagok váltják ki, amelyek egyébként a kellemetlen problémákat is okozzák.Szeletelésekor a könnyezést, elfogyasztása után majd egy napig tartó, kellemetlen szagú leheletet okoznak. A konyhai eszközökről ecetes, esetleg citromos vízzel könnyen el lehet tüntetni a hagymaszagot. Ám a rajtunk nyomot hagyó kellemetlen szagot nem könnyű megszűntetni. Nézzük meg, mik a lehetőségek!

Többek között evéssel, ivással, főként meleg étel fogyasztásával tudjuk elsődlegesen enyhíteni a hagymaevés utáni szájszagot.Az biztos, hogy hosszabb ideig megmarad a rossz szag, ha nem fogyasztunk szénhidrátot, ezért néhány szelet csoki vagy egy kis sütemény segít leküzdeni a problémát. Megoldás lehet a rágógumi, amely fokozza a nyáltermelést, így enyhíti a kellemetlen leheletet.Hatásos szájszag-űző lehet a víz, valamint a limonádé és a zöld tea.Egy kis leheletnyi vodka szintén enyhíti a hagymaszagot. Lassan elkortyolva, mint a legtöbb alkohol elpusztítja a szájban a baktériumokat, s kifejezetten alkalmas a rossz utóíz megszüntetésére.

Meglepő, de jó választás a mustárt is, melyből egy teáskanálnyit a szánkba véve mozgassuk egy percig, majd köpjük ki, és öblítsük ki a szánkat vízzel. Majd vegyünk még egy kanálnyit, majd nyeljük le. Rághatunk petrezselymet vagy mentaleveleket is, vagy igyunk egy csésze mentateát.

Mossuk meg alaposan a fogainkat. Majd öblögessünk szájvízzel, legalább 30 másodpercen keresztül, közben mozgassuk ide-oda, mielőtt kiköpnénk. A fogselyem használatával vagy fogköz-tisztító kefével megtisztíthatjuk a fogak közti réseket.A fogínyt és a fogak közti réseket megtisztítja a szájzuhany, ha mindent végigcsináltunk és a végén még zuhannyal is kiöblítjük a szánkat, akkor szinte biztos, hogy minden erjedésnek indult hagymamaradékot eltávolítunk, így azok már nem okoznak többé kellemetlen szagot.

A hagyma szaga azonban bőrünk pórusaiban és a ruhánk anyagában is megtelepszik, de egy parfüm vagy arcápolószer közömbösíti a szagot. A hagymaszagú ruhadarabokat mossuk ki, ne vegyük fel másnap is.

Fotó:
pixabay.com

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.