Menü

Ízületi fájdalomra étkezési zselatin – ki hallott már ilyet!?

Az ízületi fájdalom szervezetünk vészjelzése. A munkahelyi ártalmak, a mozgásszegény életmód, a sok ülő testtartás és egészségtelen testhelyzetek miatt a testtartásért felelős izmok nem megfelelően működnek, így az ízületek sem tudják megfelelően a funkciójukat ellátni. Ha az ízületek és izmok kompenzálnak és elmozdulnak, kopás, idegbecsípődés később súlyosbodó esetben fájdalom lép fel.

Testünk csodálatos mozgó szerkezet, amely erős és rugalmas, így hosszú időn keresztül képes hihetetlen nagyságú terhelések elviselésére. Ám a hosszútávon jelentkező káros behatások később jelentkező maradandó károsodásokat is okozhatnak a mozgás-szervrendszerünkben. A szervezet által nyújtott vészjelzések - mint az ízületi fájdalom - arra figyelmeztetnek, hogy valami nincs rendben. Érdemes ezeket a jeleket komolyan venni.

Az ilyenkor szokásos gyógymódok általában mindenki által ismertek, úgymint masszázs, nyújtás, gyógyfürdők látogatása, vagy gyógyhatású krémekkel végzett bedörzsölés. Persze a valódi megoldás az izom- és csontrendszer helyes működésének és szimmetriájának, a helyes testtartásnak helyreállítása illetve megőrzése lenne.

Azonban ha a fájdalmas tünetek kezelésére gyors megoldás kell, itt egy új, és teljesen egyszerű, s legalább ennyire elképesztő módszer. Használhatóságát pedig azok tudják megállapítani igazán, akik már kipróbálták. Mindenesetre az egyik leghatásosabb és legolcsóbb módja az ízületi fájdalmak kezelésének. A megoldás a zselatin.

Az üzletekben vásárolható étkezési zselatint állati eredetű csontból készítik, ha otthon elkészítjük, mint tudjuk, bekocsonyásodik. Ízületeinkben a fájdalom akkor jelentkezik, ha az ízületet alkotó csontokban nincs elegendő mennyiségű kalcium, aminek következtében a csont ezt a létfontosságú elemet az ízületből vonja ki. Ám ha az ízületben kevés a kalcium, akkor ez fájdalom formájában jelentkezik. A kezeléshez készítsünk otthon magunknak ebből a kocsonyás anyagból, s remélhetőleg megtapasztaljuk a csillapító hatást.

Az elkészítéshez bármilyen étkezési zselatin alkalmas. Készítsünk egy adagot, majd hagyjuk kihűlni, ám mielőtt teljesen megszilárdulna még folyós állapotban kell a fájdalmas ízületre kenni és kb. 45 percet rajta hagyni. A bekent felület szinte az összes mennyiséget felszívja, a rászáradt vékony hártyát pedig simán le kell húzni. Ami esetleg megmarad, azt a hűtőben kell tartani és csak felhasználás előtt kell a kívánt adagot felmelegíteni. Érdemes kipróbálni, ha hat, akkor mindenképpen megéri!

Fotó:
pixabay.com

Mit tegyünk éjszakai köhögés ellen?

Az éjszakai köhögés több okból is kialakulhat, lehet szezonális megfázás, arcüreg- vagy mandulagyulladás, esetleg a fűtési szezonra jellemző száraz levegő vagy akár asztma, allergia miatt. Ha a tünetek tartósan fennállnak, orvosi segítséghez kell fordulni.

Az elliptikus tréner több fantasztikus hatása

Sokak számára a mindennapi futás fájdalmakhoz, sérülésekhez vezethet. Ennek megakadályozása érdekében az aktív helyreállítási edzéseket érdemes beépíteni a futóprogramba, ez ugyanis ad egy kis szünetet, kicsit változtat a rutinon, ez pedig segít fenntartani a motivációt.

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jelek, melyek vitaminhiányra utalnak

A vitaminhiánynak számtalan jele lehet: hajunk, körmünk, bőrünk mind árulkodhatnak hiánybetegségről. Szerencsére azonban van megoldás. Összeszedtük a leggyakoribb hiányállapotokat, valamint, hogy mit érdemes fogyasztani ilyen esetben.

Tünetek, amik a túl magas vasszintre hívja fel a figyelmet

A szervezetben a ferritin tárolja a vasat, így az alacsony szintje vashiányra, a magas pedig a vasraktárak fokozott telítettségére utalhat.