Menü

Ásványi anyagok:A fogyókúrázók barátja

A króm az ásványi anyagok egyik legfontosabbika, nélkülözhetetlen szerepet játszik az anyagcsere folyamatokban, éppen ezért a fogyókúrázók jó barátja is.

A sörélesztő, a fekete szemű bab, a csonthéjas magvak, a zöldborsó és a földimogyoró igen sok krómot tartalmaz. Fogyasztásukkal segíthetjük a szervezet króm háztartásának egyensúlyát. Leginkább a lépünk, a májunk és a vesénk tárolja ezt az ásványi anyagot. Hiánya komoly betegségeket is okozhat, az egyik legismertebb ezek közül a cukorbetegség.

A króm befolyásolja az inzulin nevű hormon működését és ugye azt mindenki jól tudja, ez szabályozza a vércukorszintet. Ahogy öregszünk a szervezetünkben egyre kevesebb lesz a króm és vészes esetben sajnos ez cukorbetegséget vonhat maga után. Persze, ha állandó éhségérzetünk van, gyakran eszünk, sokszor és nagy mennyiségben kívánjuk az édességet, akkor érdemes megnézetni, hogy elegendő króm van-e a szervezetünkben. Ezek ugyanis a krómhiány tünetei. Fontos még megjegyezni azt is, hogy a sok cukor fogyasztása után bizony alaposan megcsappan a szervezet króm szintje.

A krómnak más fontos tulajdonságai is vannak, többek között ösztönző hatással van az anyagcsere folyamatokra, meggyorsítja a fehérje szintézist és ezzel növeli a szervezet teljesítő képességét.

A fogyókúrázók éppen az előbbi tulajdonsága miatt előszeretettel fogyasztják különböző tabletták formájában.

Fotó:
pixabay.com

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!

Gyógynövények emésztési problémákra

Immunsejtjeink 80%-a a belekben található, a bélrendszer tehát egy nagyon érzékeny, intelligens szervünk, ami egész testünk működéséért felelős.Az emésztési problémák is fontos jelzések, melyek mutatják, hogy valami nincs rendben a szervezetünkben. Ezek a gondok több-kevesebb rendszerességgel mindenkinél felbukkannak enyhébb vagy súlyosabb formában.